2017-01-16 23:59

ULTIMA ORA


Manifestanţii continuă să protesteze în număr mare în piaţa Tahrir din Cairo – Vezi VIDEO

 |  13:14
Manifestanţii continuă să protesteze în număr mare în piaţa Tahrir din Cairo – Vezi VIDEO

Manifestanţiicare cer plecarea preşedintelui egiptean Hosni Mubarak se aflau în continuareîn număr mare, joi, în piaţa Tahrir din Cairo, în pofida ameninţării că armataar putea interveni în caz de "haos".

Joidimineaţa, protestatarii scandau "Poporul vrea înlăturarearegimului", laitmotiv al contestării fără precedent a lui Mubarak, aflatla putere de aproape 30 de ani.

"Alaa(fiul cel mare al preşedintelui), spune-i tatălui tău că un sfert de secol îiajunge!", scandau ei. Mulţi purtau fotografii ale "martirilor"decedaţi în timpul violenţelor soldate cu 300 de morţi, potrivit ONU şi HumanRights Watch, de la începutul mişcării.

Noicorturi au fost instalate în această piaţă situată în centrul Cairo şi devenităsimbolul mişcării populare declanşate la 25 ianuarie şi ocupată zi şi noaptedin 28 ianuarie de către manifestanţi, a constatat un fotograf al AFP.

Tancurilearmatei erau în continuare pe poziţii în apropierea Muzeului egiptean, situatîn vecinătatea pieţei.

Sutede manifestanţi au încercuit miercuri Parlamentul şi sediul Guvernului dinCairo, situate faţă în faţă. Protestatarii au petrecut noaptea pe cele douătrotuare ale străzii care duce la Parlament, în corturi din plastic.

Joi,cele două intrări de pe strada care duce la Parlament au fost blocate.

"Nului (Omar) Suleiman (vicepreşedintele)!", "Nu agenţiloramericani", "Nu spionilor israelieni", "Jos Mubarak",scandau ei.

"Dacănu vom muri aici, vom muri în închisoare. Prefer să mor aici", a declaratpentru AFP Attiya Abou El-Ela, un absolvent de facultate în vârstă de 24 deani, şomer.

Marţi,înăsprindu-şi tonul faţă de manifestanţi, ministrul de Externe Ahmed Abul Gheita avertizat că armata va interveni "în caz de haos pentru a lua lucrurileîn mâini".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-10Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image