2017-01-24 05:04


Manifestarea pentru Raed Arafat s-a încheiat fără incidente

 |  07:13
Manifestarea pentru Raed Arafat s-a încheiat fără incidente

Protestele pentru susținerea fondatorului SMURD, doctorul Raed Arafat, s-au încheiat, joi seara, la Târgu Mureş, după mai bine de trei ore fără a fi semnalate incidente. Manifestanții au ieșit în stradă pentru a se solidariza cu fostul subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii care şi-a prezentat demisia în semn de protest faţă de noul proiect al Legii Sănătăţii.

În centrul municipiului Târgu Mureş, peste 400 de persoane au organizat la ora 18.00 un flash mob. Ulterior, numeroşi revoluţionari, studenţi, sindicalişti şi politicieni au pornit într-un marş neautorizat către sediul Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din Târgu Mureş, blocând circulaţia pe mai multe artere principale din municipiu și alăturându-se primilor veniți.

Mai mult de 2.500 de persoane, care au scandat lozinci de încurajare la adresa întemeietorului SMURD, precum şi lozinci antiprezidenţiale, au ajuns la sediul SMURD. Apoi participanţii au pornit într-un nou marş către centrul orașului, după aproximativ o jumătate de oră, timp în care aceștia au aplaudat şi încurajat fiecare ambulanţă care a intrat în curtea SMURD.

Din cei peste 2.500 de manifestanţi de la SMURD au mai ajuns în centrul oraşului doar în jur de 200, care s-au dispersat după ora 21.30. 

Mișcarea de solidaritate a fost lansată pe Facebook și s-a intitulat 'Respect şi solidaritate - SMURD pentru noi, noi pentru SMURD'. Fiindcă acţiunea a fost iniţiată pe reţelele de socializare, autoritățile nu au putut decide pe cine vor sancţiona pentru lipsa de autorizaţie, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-02

TAGURI: Târgu_Mureş, SMURD, Raed Arafat , protestComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALEXA
13 Ian 2012

Cine pleaca de la Cotroceni? Ghici,ghicitoarea mea!
Random image