2016-12-06 18:24

ULTIMA ORA


Manifestaţie în Germania contra neonazismului

 |  14:32
Manifestaţie în Germania contra neonazismului

În oraşul Zwickau, situat în fosta RDG, în care a locuit mai mulţi ani un grup de neonazişti aflaţi la originea mai multor crime cu caracter rasist comise în întreaga Germanie, circa 1.500 de persoane au manifestat vineri seară pentru toleranţă şi democraţie.

De circa două săptămâni, Germania este zguduită de descoperirea crimelor unui grup de neonazişti care a revendicat uciderea, între 2000 şi 2006, a nouă persoane cu cetăţenie străină, dintre care opt turci, omorâţi cu un glonţ tras în cap, şi o poliţistă.

Grupul compus din cel puţin trei membri, doi bărbaţi care au fost găsiţi morţi şi o femeie care s-a predat poliţiei, a fost calificat de autorități  drept o celulă 'teroristă'.

Numeroşi locuitori au aprins lumânări, la căderea nopţii, în centrul oraşului, în memoria victimelor, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-20

TAGURI: Germania, neonazismComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Ce șanse are Angela Merkel să obțină un nou mandat de cancelar Uniunea Creștin-Democrată (CDU, centru-dreapta), partidul cancelarului Angela Merkel, se... 25 Noi 2016 | (1)
Alertă de călătorie MAE pentru Germania: Piloţii Lufthansa, în grevă Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o alertă de călătorie în care informează... 23 Noi 2016 | (0)