2018-12-16 03:23


Manifestație la Madrid împotriva vizitei Papei

 |  09:31
Manifestație la Madrid împotriva vizitei Papei

Mii de persoane vor participa miercuri la un miting laic în semn de protest faţă de sprijinul instituţional şi folosirea de fonduri publice pentru vizita Papei Benedict al XVI-lea, aşteptat de joi în Madrid.

 Se estimează că numarul protestatarilor va atinge 5.000 de persoane. Acestea vor fi

convocate de mai multe asociaţii. Vizita papei are loc cu ocazia Zilelor tineretului catolic (JMJ), care se desfăşoară în Madrid.

Mitingul va începe în Piaţa Tirso de Molina, din centrul capitalei, va ajunge la Puerta del Sol, iar manifestanţii se vor întoarce apoi în piaţa menţionată.

După arestarea unui tânăr care avea de gând să atenteze împotriva manifestanţilor care sunt critici faţă de vizita Papei, autoritățile susțin că un parcurs scurt al marșului garantează siguranța tuturor.

Asociaţiile Europa Laică din Madrid şi Redes Cristianas (Reţele creştine) au fost cele care au convocat manifestaţia de joi, care este sprijinită de multe alte organizaţii, printre care şi unele adunări ale mişcării indignaţilor, relatează Agerpres.

Protestatarii susţin că într-un stat democratic, instituţiile care îi reprezintă pe toţi cetăţenii, nu trebuie să implice în evenimente care privesc doar o parte dintre aceştia, şi sunt de părere că Zilele tineretului catolic ar fi trebuit sa fie un eveniment restrâns. Asociaţiile subliniază contradicția dintre restricțiile impuse în cheltuielile publice şi prestaţiile sociale și risipa faţă de Biserica Catolică. Acestea critică faptul că unii oficiali şi reprezentanţi ai autorităţilor participă la Zilele tineretului catolic, care ar trebui să o facă “la modul personal, însă niciodată ca reprezentanţi ai funcţiilor publice pe care le au”.

Totodată, protestatarii critică amestecul Bisericii Catolice în chestiuni politice, aşa cum este educaţia din sistemul public, dreptul la sexualitate, în căsătorie şi familie ori cu privire la dreptul la o moarte demnă, şi cer cetăţenilor ca, indiferent de propriile convingeri, să revendice ”un cadru de convieţuire cu egalitate în drepturi,”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-03
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...