2017-01-16 21:41

ULTIMA ORA


Manifestaţie violentă împotriva austerității în Italia

 |  07:17
Manifestaţie violentă împotriva austerității în Italia

Zeci de protestatari au manifestat, miercuri seara, în Italia, împotriva măsurilor de austeritate dezbătute în Camera superioară a Parlamentului italian.

Cei circa 500 de studenţi şi sindicalişti au început protestele din apropierea clădirii Senatului încă din cursul după-amiezii.

În jurul orei locale 19.00, folosind petarde fumigene, tinerii au încercat să rupă lanţul format din poliţişti pentru a ajunge la uşile Senatului. Forţele de ordine au ripostat, iar mai multe persoane au fost urcate în dube ale poliţiei şi transportate la comisariate. 

Protestatarii au strigat sloganuri împotriva guvernului lui Silvio Berlusconi și au criticat noile amendamente ale planului de austeritate propuse de executiv care se referă la majorarea Taxei pe Valoarea Adăugată de la 20% la 21%, introducerea unei taxe speciale de 3% pe veniturile mai mari de 300.000 de euro şi modificarea vârstei de pensionare în cazul femeilor de la 60 la 65 de ani

Senatul italian a acordat miercuri seara votul de încredere executivului(cu 165 de voturi pentru şi 141 de împotrivă), necesar economisirii a 54,2 miliarde de euro în următorii doi ani.

Consiliul de Miniştri va aproba joi introducerea în Constituţia italiană a „regulii de aur” privind reducerea deficitului public, al cărei text definitiv va fi aprobat sâmbătă de către Parlament, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-22

TAGURI: manifestație, Italia, austeritateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image