2017-01-20 22:18

ULTIMA ORA


Manifestaţii pro Arafat şi împotriva preşedintelui şi Guvernului, în mai multe oraşe din ţară

 |  17:58
Manifestaţii pro Arafat şi împotriva preşedintelui şi Guvernului, în mai multe oraşe din ţară

Manifestaţii de susţinere a fostului subsecretar de stat Raed Arafat, dar şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului au avut loc sau sunt în desfăşurare sâmbătă în mai multe oraşe din ţară, potrivit Agerpres.

La Craiova, peste 100 de persoane au protestat în Piaţa Prefecturii timp de aproape două ore în semn de nemulţumire faţă de modul în care a fost înlăturat medicul Raed Arafat din conducerea ministerului Sănătăţii, dar şi faţă de actualul lor nivel de trai. Protestatarii au strigat lozinci împotriva preşedintelui Băsescu şi împotriva actualei guvernări.

'Am fost prea batjocoriţi şi umiliţi în ultimul timp de cei care în mod normal ar trebui să fie preocupaţi de soarta noastră. După atâta batjocură, acum vor să ne desfiinţeze şi SMURD-ul, singurul serviciu din ţara asta care nu era corupt şi care a fost înfiinţat de un om care nu este ca ei, nu face parte din gaşca lor', a spus unul dintre protestatari.

Manifestanţii de la Craiova au strigat 'Jos Băsescu!', 'Jos Guvernul', 'Vrem anticipate!' şi au afirmat că veniturile lor sunt atât de mici, încât nu îşi permit ca în cazul în care au nevoie de o urgenţă să apeleze la serviciile private.

'Trebuie să ieşim în stradă, pentru că nu se mai poate în aceste condiţii. Chiar vor să ne bage în groapă de vii? După ce ne-au tăiat salariile, pensiile, ne-au mărit întreţinerea (...) acum vor să desfiinţeze şi urgenţa. Păi noi ce facem? Trebuie să murim cu toţii ca să rămână ei? Dacă ne îmbolnăvim, ce facem? Ne ducem la privat? De unde bani?', a afirmat un alt protestatar.

Câteva zeci de oameni s-au adunat în centrul municipiului Cluj-Napoca pentru a-l susţine pe fostul subsecretar de stat Raed Arafat în vederea revenirii acestuia la Ministerul Sănătăţii.

Oamenii au pancarte cu mesaje precum 'Sănătate pentru sănătate', 'Nu puneţi cătuşe democraţiei', 'Respect pentru Raed Arafat', dar şi cu steaguri tricolore.

Unul dintre cei care s-au alăturat pentru câteva momente mitingului este şi preşedintele Colegiului Medicilor Cluj, chirurgul cardiolog Mircea Bârsan, care a fost unul dintre primii medici care i-au transmis public, după demisie, un mesaj de respect doctorului Raed Arafat.

'Dacă nu există un om care să aibă o idee, banii şi diletanţii nu pot face nimic. (...) Nu mai are rost să protestăm acum, dar am venit de curiozitate, să văd ce reacţie există. Am venit nu atât pentru Raed Arafat şi pentru proiectul de lege, ci pentru că am vrut să văd ce fac oamenii. Ar trebui să facem o lege a Sănătăţii bună, care să crească mijloacele financiare şi organizatorice care ajută sistemul de sănătate şi mai ales, prin noua lege, ar trebui să existe respectul faţă de medici şi de personalul medical, să nu ne mai plece specialiştii în străinătate', a declarat Mircea Bârsan.

Mitingul a fost promovat în ultimele zile, de la demisia lui Raed Arafat, prin intermediul reţelelor de socializare iar organizatorii se aşteptau la participarea a sute de persoane. Manifestarea nu a primit însă autorizaţie din partea Primăriei iar acesta ar putea fi motivul pentru care clujenii nu au venit în număr mai mare.

Pe de altă parte, este posibil ca oamenii să fi renunţat să mai participe la miting şi după ce ministrul Sănătăţii, Ladislau Ritli, a retras vineri seară proiectul legii Sănătăţii, la cererea preşedintelui Traian Băsescu, dar şi pentru că, peste noapte, a nins atât de mult, încât Clujul a fost acoperit cu zăpadă iar pârtiile de schi au fost în sfârşit deschise.

La Oradea, în jur de o sută de persoane s-au adunat sâmbătă, de la ora 14,00, la statuia ecvestră a voievodului Mihai Viteazul din centrul municipiului, în urma mesajelor de solidaritate lansate pe internet faţă de dr. Raed Arafat.

La întâlnirea anunţată s-au prezentat mai mulţi membri ai Asociaţiei Revoluţionarilor din Oradea 1989, grupuri de studenţi, oameni în vârstă şi câţiva politicieni, printre care senatorul PNL Cornel Popa, preşedintele PNL Bihor. Unii dintre participanţi au purtat câteva drapele tricolore şi ale Uniunii Europene, afişând în mâini, pe coli de hârtie, mesaje antiprezidenţiale, împotriva Guvernului şi pro-democraţie: 'Vrem democraţie, nu dictatură', 'Sănătate, nu moarte'.

'Mişcările de stradă ar trebui să fie un impuls. Să se facă totuşi o schimbare pentru sănătate, dar să se ţină cont de populaţia mai săracă a României', a spus o femeie.

În opinia preşedintelui Asociaţiei Revoluţionarilor din Oradea, Gheorghe Manicea, chiar dacă dezbaterea proiectului legii Sănătăţii a fost suspendată deocamdată, aceasta este necesară.

'Legea Sănătăţii trebuie să se facă, dar de cei care trebuie să o facă, adică Legislativul. Pentru că nu e bine să amestecăm aici instituţiile statului, cum s-a întâmplat până acum, că o face Guvernul, Preşedinţia', a spus Manicea.

Senatorul liberal Cornel Popa a declarat că susţine SMURD-ul şi pe dr. Raed Arafat. 'Se simte tot mai mult de la o zi la alta faptul că democraţia din România lipseşte, iar eu asta am înţeles: că nu se mai poate. S-a ajuns până acolo încât totul se aliniază voinţei lui Băsescu. Se pare că de ieri opinia publică începe să se dezmorţească', a adăugat Cornel Popa.

La Constanţa, mitingul de susţinere a SMURD-ului a început la ora 14,00, conform convocării făcute pe site-urile de socializare. Dispozitivul de jandarmi i-a aşteptat pe protestatari în faţa Prefecturii, unde s-au adunat iniţial 60 de persoane.

Unii dintre protestatari purtau un banner inscripţionat 'Arafat - Român adevărat', dar şi cartoane ce reclamau nemulţumiri de ordin general legate de nivelul scăzut de trai. După aproximativ o jumătate de oră de huiduieli spre balconul Prefecturii şi declamarea unor lozinci, protestatarii au plecat în marş spre sediul PDL, unde au continuat scandările prin megafon.

Ulterior, coloana de manifestanţi, care s-a mărit pe parcurs, a revenit la Prefectură, unde mai mulţi vorbitori, din diverse medii sociale, au început să-şi strige din nou nemulţumirile legate de precaritatea nivelului de trai, comasarea alegerilor sau dificultăţile din sistemul sanitar.

Câteva zeci de persoane au manifestat în Piaţa Mare din centrul istoric al Sibiului, scandând lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi afişând pancarte de susţinere a lui Raed Arafat.

Protestatarii nu au avut autorizaţie, fiind atent supravegheaţi de şeful Jandarmeriei Sibiu dintr-o maşină parcată la distanţă.

Aproape 100 de persoane, în majoritate revoluţionari, protestează în Piaţa Operei din Timişoara, manifestându-şi sprijinul pentru medicul Raed Arafat şi pentru menţinerea SMURD în actuala formă, dar cerând şi demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc.

Protestul de sâmbătă este autorizat de Primăria Timişoara, după ce, în decembrie 2011, primarul Gheorghe Ciuhandu şi-a dat acceptul pentru ca revoluţionarii să iasă în Piaţa Operei şi să-şi poată manifesta public opiniile până în data de 22 ianuarie 2012.

Manifestanţii şi-au manifestat nemulţumirea şi faţă de decizia Cabinetului Boc de a le fi retrase indemnizaţiile revoluţionarilor cu merite deosebite şi a urmaşilor martirilor din Revoluţia din 1989.

Mitingul a fost autorizat până la ora 17,00.

Vineri, în Piaţa Operei s-au adunat circa 200 de timişoreni care au protestat paşnic pentru aceleaşi motive.

Manifestaţii similare au avut loc sau se desfăşoară încă la Deva, Braşov şi Iaşi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-15

TAGURI: arafat, guvern, tara, manifestatiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CRISTINA
14 Ian 2012

Rusine USL-ului pentru ceea ce face, plateste oameni ca sa iasa in strada sa creeze un intreg haos, oamenii astia de nimic nu au altceva in cap decat sa ajunga la putere si sa fure, Antonescule si Ponta lasatine in pace ca ne-am saturat de minicinile cu care veniti zi de zi pe la TV.
CIPRIAN
14 Ian 2012

Se pare ca micul COMUNIST Ponta si Antonescu au dat zvon pe Facebook sa iasa lumea in strada. Cu cat i-ati platit pe ai vostri sa iasa in strada nenorocitilor, Rusine sa va fie, cumparati oameni pentru placerile voastre diabolice.
CIPRIAN
14 Ian 2012

Se pare ca micul COMUNIST Ponta si Antonescu au dat zvon pe Facebook sa iasa lumea in strada. Cu cat i-ati platit pe ai vostri sa iasa in strada nenorocitilor, Rusine sa va fie, cumparati oameni pentru placerile voastre diabolice
COSMIN
14 Ian 2012

Ponta si-a facut si el galerie cu huliganii de la Steaua i-a chemat in strada sa aiba cat mai multi protestanti, normal ca oameni destepti nu vin sa protesteze pe strazi la urletul unui BUFON ce isi doreste puterea si atat.
DANI
14 Ian 2012

Antonescu iar te-ai gandit tu sa faci o combinatie si ce ai zis sa platesti tineretul PNL-ist sa iasa in strada, a stai ca defapt voi nu aveti Organizatie de Tineret, voi luati niste studenti de pe la tara pe care ii platiti si dupa ziceti ca e Tineretul PNL-ist. Esti josnic Antonescule.
DIANA
14 Ian 2012

Ponta si Antonescu ar trebui sa plece la arabi sa isi faca veacul acolo, pentru tara noastra sunt prea slabi, nu ii duc capul pe astia doi nici cat o gaina, sa se urce amandoi in masina de curse a lui Ponta si sa plece cat mai departe de aici, a pardon am uitat ca Ponta nu e in stare sa conduca o masina e doar copilot si nici asta nu o face bine ca intra din sant in sant cu masina .
DAN
14 Ian 2012

din cate observam nu este decat o manipulare in masa de mogulii PSD si aliati lor, oameni astia sunt nebuni cata mizerie poate creea cu masmedia lor care e condusa de acesti infectii comunisti, daca li se taie craca de sub picioare cu care spalau bani grei au iesit in strada SA LE FIE RUSINE ACESTOR HOTII CARE NU AU CE FACE DECAT SA ARUNCE CU MIZERIE IN DREPTATE SI ADEVAR , ar trebuii sa curatam aceste mizerii din tara noastra ei ne vor doar raul sper ca majoritatea poporului sa gandeasca limpede si sa nu se uite in gura hotilor de la USL
CRISTINA
14 Ian 2012

rusine USL-lui sunt cei mai mizerabili oameni daca ii putem numi oameni pe acestia care au facut revolutia din ’89 si vad ca nu le-a fost indeajuns mai vor una, numai ca aici li se cam infunda situatia si vor fii trasi la raspundere odata si odata nu vor mai putea manipula oameni nevinovati care au un grad de gandire mai slab si primesc bani pentru a iesi in strada
NICU
14 Ian 2012

daca va vine sa credeti o asa isprava sa iesi in strada cu galeria de fotbal , asta cu siguranta a fost gandirea marsava a lui Ponta sa gandit sa apeleze la huliganii care nu au nici 12 clase terminate si gata el crede ca a facut o isprava sa facut de ras da la cat de slab intelectual este el nu ma astept sa faca ceva bun pentru tara asta numai sa fure si sa ne duca de rapa este in stare
ALIN
14 Ian 2012

mi se face rusine sa vad cu cine traiesc in tara asta cu Ponta, Antonescu , si toti mogulii nespalati care nu stiu cum sa mai faca rau poporului si sa induca lumea in eroare ca ce se vede la televizor este adevarat , kkt este o frauda a opozitiei sunt oameni platiti ca la emisiuni teve sa aplaude numai ca aici se iese in strada si se tipa jos cu mogulii
ANDREEA
14 Ian 2012

eu zic sa nu ne pierdem speranta in Presedintele nostru Traian Basescu care este un luptator si va spala cu nesimtiti astia pe jos sa le dea o lectie de viata si sa nu le mai dea voie sa faca mizerie in tara si sa se apuce de treburi serioase pentru tara, si sa nu mai cheltuie bani pentru a face iesiri in strada si sa-si plateasca datoriile catre stat
DANIELA
14 Ian 2012

nu vad cine ar crede o asemenea marsavie, se vede de la o posta ca aceste iesiri in strada sunt niste manevre facute de cei de la USL sa le fie rusine pentru dezastrul care il creaza pe bani grei, as vrea sa stiu si eu de unde are bani sa plateasca atatia oameni sa iasa instrada nu cumva ii fura din bugetul Romaniei, va spun tot eu de acolo au bani nespalatii astia
MIRCEA
14 Ian 2012

nu pot sa cred ca sa ajuns la asemenea lucruri mizere sa se faca in tara de catre Ponta si Antonescu micul USL care cu siguranta se vor certa repede si se destrama o sa aiba grija Pnta de acest aspect cat despre prostiile astea cu iesitul in strada este o mare prostie cine ar crede ca acei oameni au iesit de buna voie aici sunt plati grele la mijloc RUSINE RUSINE RUSINE ar trebui sa curatam tara de mizerii de genul
OANA
14 Ian 2012

in aceste momente mi-as fi dorit sa fiu sef ceva prin politia romana sa pot da amenzi usturatoare acestor oameni slabi intelectuali care ies in strada platiti de cei de la USL si liderilor Ponta si Antonescu cate un dosar ceva pentru manipularea asta nesimtita plus amenzii grele sa vedem daca le-ar fi convenit sa mai faca asemenea magarii..
BOGDAN
14 Ian 2012

sa-i multumim Presedintelui Traian Basescu ca este un om bun si ne lasa sa facem ce vrem daca as fi fost in locul presedintelui eu as fi curatat tara asta de mizerabilii astia in frunte cu Antonescu si Ponta si am fii trait si noi ca niste europeni ce suntem si nu am fii acceptat sa luam bani sa iesim in strada
COSTI
14 Ian 2012

cat de capabil poti fii sa platesti un lider de galerie sa iasa in strada cu huliganii lui care se duc pe stadion si zbiara ca niste animale cand am auzit asta din sursa sigura am zis ca nu este posibil dar uite pentru Ponta este totul posibil sa mearaga el cu huligani lui mai departe ca va ajunge vai mama lui bineinteles alaturi de aliatul lui Antonescu care este o mare curva in politica se da pa o parte ba pe alta nici el nu mai stie cu cine mai este este un om instabil dar bun de pus sa manipuleze cu bani oameni sa iasa in strada
CATALIN
14 Ian 2012

voi javrelor care stati la comentarii ... mai bine ati iesi in pula mea in strada daca vreti sa faceti ceva ca de zis cu gura toata lumea zice , de facut e partea mai grea...intoarceti-va la cluburile si casele voastre de lux si lasati deoparte comentariile ca nu va prinde bine....din cauza voastra , a putorilor care zac pe laptopuri in wc s-a dus dracu tot din tara asta .....mie unu mi se rupe pula de romania si de toti de aici...mai am putin si plec....sa fii roman e cea mai grea munca
MIHAI
14 Ian 2012

USL crede ca e la fotbal...Dar in ambuscade gandite iresponsabil pot muri sau rani oameni nevinovati. Vedeti ce indivizi sunt in multime? De o moralitate indoielnica ,in mare parte .Sunt si oameni necajiti ...dar majoritatea sunt scandalagii platiti...(ca la fotbal}
CEV67
18 Ian 2012

CUVANTUL - CEA MAI PUTERNICA ARMA . SA- I BOMBARDAM CU CUVINTE. PIEI basescule , PIEI SATANA , PIEI CLASA POLITICA ROMANEASCA ,ASUPRITOARE , CORUPTA ,PENALA , INEFICIENTA ,IRESPONSABILA , INSTABILA, FALIMENTARA DIN ’90 PANA AZI . DU-TE LA DR . . U SA TE IERTE , CACI NOI NU TE VOM IERTA NICIODATA. A-TI DEPASIT DE MULT LIMITA BUNULUI SIMT ...
CEV67
18 Ian 2012

2.U. S. L. - SALVATORII LU ’ PESTE . UNIUNEA ,,FILOZOFILOR ” , DEMAGOGILOR , EMANATILOR . A-ti invatat sa invartiti cuvintele , precum manelistii ,de la seful vostru tov. iliescu , manipulandu-i pe toti . Dar , NU MAI TINE . S-A TERMINAT .
CEV67
18 Ian 2012

,,Mineriada din iunie 1990 sunt cunoscute evenimentele care au avut loc în perioada 13-15 iunie 1990 în București, când forțele de ordine, susținute de mineri, au intervenit în forță împotriva protestatarilor din Piața Universității și a populației civile. A fost considerată cea mai sângeroasă, cea mai brutală ca stil și anvergură dintre toate acțiunile minerilor '' Catre somerii (fostii mineri) din VALEA JIULUI ,iunie 90 : Sase fosti angajati ai Companiei Nationale a Huilei au intrat de vineri seara in greva foamei in fata sediului companiei, nemultumiti de faptul ca nu au primit sumele stabilite cu ocazia disponibilizarii. Oamenii acuza Guvernul ca ii minte si spun ca nu vor renunta la protest pana ce nu li se vor da sumele de bani care li se cuvin. ASTA MERITATI sa FI-TI TRADATI , de aliatii vostrii, clasa politica ALIANTA NESIMTIRII : PSD, PNL,PDL,UDMR ,PC, oamenii lu' tov. iliescu . NU AVETI PIC DE CONSTIINTA si BUN SIMT .
CEV67
18 Ian 2012

,, Mitingul este organizat de membrii Ligii Sindicatelor Pensionarilor Minieri din Valea Jiului, nemultumiti de faptul ca fostii angajati ai CNH nu mai beneficiaza de gratuitati." Documentele mineriadei " In rechizitoriul militarilor se arata ca Ion Iliescu a dispus si coordonat personal reprimarea manifestatiei din Piata Universitatii Numarul celor decedati in acele zile e oficial sase, iar neoficial peste 100."In 20 iunie 1990 presa relata ca, in cimitirul Straulesti II, au aparut aproape 60 de morminte noi pe crucile carora era mentionat doar Neidentificat - iunie 1990. Cateva luni mai tarziu, aceste cruci aveau sa dispara." Este doar una dintre enigmele mineriadei din 13 - 15 iunie 1990. O mineriada peste care s-a asternut uitarea. PAI CAT VRETI SA VA PLATEASCA PENTRU CRIMELE si ATROCITATILE COMISE DE VOI in iunie 1990 . NU AVETI PIC DE CONSTIINTA si BUN SIMT .

Adauga un comentariu

Random image