2019-02-22 16:30


MApN publică, miercuri, tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate, fără numele beneficiarilor

 |  12:39
MApN publică, miercuri, tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate, fără numele beneficiarilor

BUCUREŞTI(MEDIAFAX) - MApN va publica, miercuri, pe site-ul instituţiei, tabelele cudatele pentru cele 21.717 dosare ale pensionarilor militari procesate până la31 decembrie 2010, dar nu va face public şi numele acestora, a anunţatministerul.

Ministerulva posta miercuri pe site tabelele cu datele procesate pentru cele 21.717dosare procesate pe baza adeverinţelor de venit până la 31 decembrie.

Ministerulmenţionează că îşi propune astfel să demonstreze că pensiile militare pentrucei care au cariera militară completă şi pensie până la 3.000 de lei nu vorscădea. De asemenea, MApN vrea să arate că pensiile nu vor scădea ci,dimpotrivă, vor creşte, în mare parte, şi pentru cei cu carieră militarăincompletă şi pensii până la 3.000 de lei.

MApNa precizat că, din raţiuni de confidenţialitate şi potrivit dispoziţiilorlegale, nu va posta numele şi prenumele beneficiarilor.

Totodată,MApN a mai precizat că alte aproape 5.000 de dosare de pensie au fost procesatede la începutul anului 2011.

MembriiSindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) urmează să participe, în24 ianuarie, la un marş de protest în Bucureşti, scopul fiind de a manifestaîmpotriva faptului că instituţiile în cadrul cărora şi-au desfăşuratactivitatea - MApN, MAI, SRI - refuză să aplice hotărârile ICCJ.

Pensiilefoştilor militari au fost în ultima perioadă subiect de dezbatere, în contextulrecalculării.

Miniştriiau discutat în Guvern despre situaţia pensiilor militare, în urma decizieiinstanţei de suspendare a recalculării, iar premierul Emil Boc s-a interesatdacă se aplică tuturor, fiind informat de Ministerul Justiţiei că hotărârea încauză are un caracter individual.

Instanţasupremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiilemilitare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare,confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010.

Procesesimilare au fost deschise la Curtea de Apel Bucureşti şi la Curtea de Apel Piteşti.

Noualege a pensiilor prevede calcularea tuturor pensiilor în funcţie decontribuţiile plătite, guvernanţii susţinând că sunt eliminate astfel sistemelespeciale de pensie din unele domenii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PANI HACITIN
23 Mar 2011

Revolta veteranilor si pensionarilor militari,este o revolta indreptatita,tot asa cum este indreptatita si revolta dascalilor si revolta medicilor si a tuturor categoriilor sociale batjocorite si dijmuite de mascariciul de la Cotroceni si paiata lui.Poate nu stiai , dar oamenii mai au si demnitate si mai ales au niste drepturi,drepturi stabilite in functie de pregatirea lor ,de importanta muncii lor.Sa-ti explic , :fiecare om,in functie de capacitatea lui intelectuala si talentul pe care il are isi alege o meserie.Unii muncesc cu carca altii cu capul.Nimeni nu-i obliga sa faca una sau alta din meseriile existente.Este alegerea lor .Vrei ,nu vrei ,nu poate fi egalitate intre diferitele categorii sociale si nu a fost nici pe vremea impuscatului ".Militarii apara tara si sunt gata sa o faca cu pretul vietii,dascalii iti pun condeiul in mana si te invata sa scrii ),medicul iti salveaza viata,politistii,procurorii si judecatorii vegheaza la linistea natiunii,pompierii lupta cu focul.Oamenii astia merita venituri bune,merita liniste ,merita apreciere.Pornind de aici poti tu sa-mi spui , ce fac basescu,boc si ai lor de au salarii mari,bani de cheltuiala (in afara de salarii) "fara numar",masini la scara,trepadusi sa-i pazeasca si sa le indeplineasca dorintele si mofturile? Pentru ce statul,adica noi cetatenii trebuie sa ducem in carca niste milogi portocalii ,lacomi si tupeisti,sa le platim salarii mari si sa le suportam artagurile si incompetenta Ce fac ei pentru tara asta,pentru poporul asta?S-au cocotat la putere,isi stabilesc singuri plata pentru nemunca,fura cat pot si tot ce pot si acum,cand s-a cam imputinat sursa de furat ,fura pensii,fura salarii,fura laptele copiilor si medicamentele batranilor.Explica-mi tu rolul si rostul lor (nu al functiilor ce vremelnic le stapanesc) si de ce ei au dreptul la salarii mari iar ceilalti nu si atunci sunt de acord ca medicul,dascalul,militarul si ceilalti sa aiba salarii mai mici decat soferul bocului sau decat fetele de succesuri . INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA...AMARA....
PANI HACITIN
23 Mar 2011

NU TREBUIA SA SE ATINGA DE NICIO PENSIE EXISTENTA IN PLATA Este un principiu legal , universal ,general , in TOT dreptul pamantean. Un drept castigat in conditii legale NU SE POATE anula ulterior printr-o dispozitie similara , de o loege mai putin favorabila. Este o incalcare flagranta a dreptului fundamental al omului si al dreptului la pensie. Prin analogie , maine , ni se va putea solicita sa dam apartamentele inapoi , pentru ca vanzarile de dupa 1990 s-au facut la un pret prea mic sau a fost o hotarare proasta , iar acum ar trebui sa le platim la valoarea actuala !!!!! Este o tampenie juridica, pe care o calca in picioare guvernantii, o terfelesc dupa bunul plac doar pentru a atrage sumele la buget , ca sa-si faca lefurile mari si sa plece in concedii babane peste hotare. Cel mult aceste pensii militare pot fi micsorate temporar ca urmare a crizei, iar ulterior ,cand tara va renaste (oare vreodata) banii opriti sa fie returnati impreuna cu dobanda legala . Ce se intampla insa acum , este HOTIE PE FATA si lumea ar trebui sa iasa in strada , sa ii dam jos pe nenorocitii astia care guverneaza dupa bunul plac si dupa dictonul: Daca voi nu ma vreti...eu TOT va vreau. INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FACC VIATA AMARA ....AMARA....
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...