2017-01-17 06:47

ULTIMA ORA


MApN publică, miercuri, tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate, fără numele beneficiarilor

 |  12:39
MApN publică, miercuri, tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate, fără numele beneficiarilor

BUCUREŞTI(MEDIAFAX) - MApN va publica, miercuri, pe site-ul instituţiei, tabelele cudatele pentru cele 21.717 dosare ale pensionarilor militari procesate până la31 decembrie 2010, dar nu va face public şi numele acestora, a anunţatministerul.

Ministerulva posta miercuri pe site tabelele cu datele procesate pentru cele 21.717dosare procesate pe baza adeverinţelor de venit până la 31 decembrie.

Ministerulmenţionează că îşi propune astfel să demonstreze că pensiile militare pentrucei care au cariera militară completă şi pensie până la 3.000 de lei nu vorscădea. De asemenea, MApN vrea să arate că pensiile nu vor scădea ci,dimpotrivă, vor creşte, în mare parte, şi pentru cei cu carieră militarăincompletă şi pensii până la 3.000 de lei.

MApNa precizat că, din raţiuni de confidenţialitate şi potrivit dispoziţiilorlegale, nu va posta numele şi prenumele beneficiarilor.

Totodată,MApN a mai precizat că alte aproape 5.000 de dosare de pensie au fost procesatede la începutul anului 2011.

MembriiSindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) urmează să participe, în24 ianuarie, la un marş de protest în Bucureşti, scopul fiind de a manifestaîmpotriva faptului că instituţiile în cadrul cărora şi-au desfăşuratactivitatea - MApN, MAI, SRI - refuză să aplice hotărârile ICCJ.

Pensiilefoştilor militari au fost în ultima perioadă subiect de dezbatere, în contextulrecalculării.

Miniştriiau discutat în Guvern despre situaţia pensiilor militare, în urma decizieiinstanţei de suspendare a recalculării, iar premierul Emil Boc s-a interesatdacă se aplică tuturor, fiind informat de Ministerul Justiţiei că hotărârea încauză are un caracter individual.

Instanţasupremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiilemilitare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare,confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010.

Procesesimilare au fost deschise la Curtea de Apel Bucureşti şi la Curtea de Apel Piteşti.

Noualege a pensiilor prevede calcularea tuturor pensiilor în funcţie decontribuţiile plătite, guvernanţii susţinând că sunt eliminate astfel sistemelespeciale de pensie din unele domenii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-10Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PANI HACITIN
23 Mar 2011

Revolta veteranilor si pe nsionarilor militari,este o revolta indreptatita,t ot asa cum este indreptat ita si revolta dascalilor si revolta medicilor si a tuturor categoriilor s ociale batjocorite si dij muite de mascariciul de l a Cotroceni si paiata lui .Poate nu stiai , dar oam enii mai au si demnitate si mai ales au niste drep turi,drepturi stabilite i n functie de pregatirea l or ,de importanta muncii lor.Sa-ti explic , :fiec are om,in functie de capa citatea lui intelectuala si talentul pe care il ar e isi alege o meserie.Uni i muncesc cu carca altii cu capul.Nimeni nu-i obli ga sa faca una sau alta d in meseriile existente.Es te alegerea lor .Vrei ,nu vrei ,nu poate fi egali tate intre diferitele cat egorii sociale si nu a fo st nici pe vremea impusca tului ".Militarii apara t ara si sunt gata sa o fac a cu pretul vietii,dascal ii iti pun condeiul in ma na si te invata sa scrii ),medicul iti salveaza v iata,politistii,procurori i si judecatorii vegheaza la linistea natiunii,pom pierii lupta cu focul.Oam enii astia merita venitur i bune,merita liniste ,me rita apreciere.Pornind de aici poti tu sa-mi spui , ce fac basescu,boc si a i lor de au salarii mari, bani de cheltuiala (in af ara de salarii) "fara num ar",masini la scara,trep adusi sa-i pazeasca si sa le indeplineasca dorinte le si mofturile? Pentru c e statul,adica noi cetate nii trebuie sa ducem in c arca niste milogi portoca lii ,lacomi si tupeisti,s a le platim salarii mari si sa le suportam artagur ile si incompetenta Ce f ac ei pentru tara asta,pe ntru poporul asta?S-au co cotat la putere,isi stabi lesc singuri plata pentru nemunca,fura cat pot si tot ce pot si acum,cand s-a cam imputinat sursa d e furat ,fura pensii,fura salarii,fura laptele cop iilor si medicamentele ba tranilor.Explica-mi tu ro lul si rostul lor (nu al functiilor ce vremelnic l e stapanesc) si de ce ei au dreptul la salarii mar i iar ceilalti nu si atun ci sunt de acord ca medic ul,dascalul,militarul si ceilalti sa aiba salarii mai mici decat soferul bo cului sau decat fetele de succesuri . INVIDIA S I STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA...AMARA....
PANI HACITIN
23 Mar 2011

NU TREBUIA SA SE ATINGA D E NICIO PENSIE EXISTENTA IN PLATA Este un pr incipiu legal , universal ,general , in TOT drept ul pamantean. Un drept ca stigat in conditii legale NU SE POATE anula ulteri or printr-o dispozitie si milara , de o loege mai p utin favorabila. Este o i ncalcare flagranta a drep tului fundamental al omul ui si al dreptului la pen sie. Prin analogie , main e , ni se va putea solici ta sa dam apartamentele i napoi , pentru ca vanzari le de dupa 1990 s-au fac ut la un pret prea mic s au a fost o hotarare proa sta , iar acum ar trebu i sa le platim la valoarea actuala !!!!! E ste o tampenie juridica, pe care o calca in picioa re guvernantii, o terfele sc dupa bunul plac doar p entru a atrage sumele l a buget , ca sa-si faca l efurile mari si sa plece in concedii babane peste hotare. Cel mult aceste p ensii militare pot fi micsorate temporar ca urm are a crizei, iar ulteri or ,cand tara va renaste (oare vreodata) banii op riti sa fie returnati imp reuna cu dobanda legala . Ce se intampla insa acum , este HOTIE PE FATA si lumea ar trebui sa iasa in strada , sa ii dam jos pe nenorocitii astia care guverneaza du pa bunul plac si dupa dic tonul: Daca voi nu ma vre ti...eu TOT va vreau. I NVIDIA SI STUPIDITATEA NE FACC VIATA AMARA ....AMARA....

Adauga un comentariu

Random image