2019-01-23 17:55


MApN publică tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate, fără numele beneficiarilor

 |  12:18
MApN publică tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate, fără numele beneficiarilor

MApNva publica miercuri pe site-ul instituţiei tabelele cu datele pentru cele21.717 dosare ale pensionarilor militari procesate până la 31 decembrie 2010,dar nu va face public şi numele acestora, a anunţat ministerul, marţi,răspunzând unei solicitări MEDIAFAX.

Ministerulva posta miercuri pe site tabelele cu datele procesate pentru cele 21.717dosare procesate pe baza adeverinţelor de venit până la 31 decembrie, seprecizează în răspunsul transmis MEDIAFAX.

Ministerulmenţionează că îşi propune astfel să demonstreze că pensiile militare pentrucei care au cariera militară completă şi pensie până la 3.000 de lei nu vorscădea. De asemenea, MApN vrea să arate că pensiile nu vor scădea ci,dimpotrivă, vor creşte, în mare parte, şi pentru cei cu carieră militarăincompletă şi pensii până la 3.000 de lei.

MApNa precizat că, din raţiuni de confidenţialitate şi potrivit dispoziţiilorlegale, nu va posta numele şi prenumele beneficiarilor.

Totodată,MApN a mai precizat că alte aproape 5.000 de dosare de pensie au fost procesatede la începutul anului 2011.

MembriiSindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) urmează să participe, în24 ianuarie, la un marş de protest în Bucureşti, scopul fiind de a manifestaîmpotriva faptului că instituţiile în cadrul cărora şi-au desfăşuratactivitatea - MApN, MAI, SRI - refuză să aplice hotărârile ICCJ.

Pensiilefoştilor militari au fost în ultima perioadă subiect de dezbatere, în contextulrecalculării.

Miniştriiau discutat în Guvern despre situaţia pensiilor militare, în urma decizieiinstanţei de suspendare a recalculării, iar premierul Emil Boc s-a interesatdacă se aplică tuturor, fiind informat de Ministerul Justiţiei că hotărârea încauză are un caracter individual.

Instanţasupremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiilemilitare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare,confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010.

Procesesimilare au fost deschise la Curtea de Apel Bucureşti şi la Curtea de ApelPiteşti.

Noualege a pensiilor prevede calcularea tuturor pensiilor în funcţie decontribuţiile plătite, guvernanţii susţinând că sunt eliminate astfel sistemelespeciale de pensie din unele domenii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-22
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...