2016-12-05 20:57

ULTIMA ORA


MApN publică tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate, fără numele beneficiarilor

 |  12:18
MApN publică tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate, fără numele beneficiarilor

MApNva publica miercuri pe site-ul instituţiei tabelele cu datele pentru cele21.717 dosare ale pensionarilor militari procesate până la 31 decembrie 2010,dar nu va face public şi numele acestora, a anunţat ministerul, marţi,răspunzând unei solicitări MEDIAFAX.

Ministerulva posta miercuri pe site tabelele cu datele procesate pentru cele 21.717dosare procesate pe baza adeverinţelor de venit până la 31 decembrie, seprecizează în răspunsul transmis MEDIAFAX.

Ministerulmenţionează că îşi propune astfel să demonstreze că pensiile militare pentrucei care au cariera militară completă şi pensie până la 3.000 de lei nu vorscădea. De asemenea, MApN vrea să arate că pensiile nu vor scădea ci,dimpotrivă, vor creşte, în mare parte, şi pentru cei cu carieră militarăincompletă şi pensii până la 3.000 de lei.

MApNa precizat că, din raţiuni de confidenţialitate şi potrivit dispoziţiilorlegale, nu va posta numele şi prenumele beneficiarilor.

Totodată,MApN a mai precizat că alte aproape 5.000 de dosare de pensie au fost procesatede la începutul anului 2011.

MembriiSindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) urmează să participe, în24 ianuarie, la un marş de protest în Bucureşti, scopul fiind de a manifestaîmpotriva faptului că instituţiile în cadrul cărora şi-au desfăşuratactivitatea - MApN, MAI, SRI - refuză să aplice hotărârile ICCJ.

Pensiilefoştilor militari au fost în ultima perioadă subiect de dezbatere, în contextulrecalculării.

Miniştriiau discutat în Guvern despre situaţia pensiilor militare, în urma decizieiinstanţei de suspendare a recalculării, iar premierul Emil Boc s-a interesatdacă se aplică tuturor, fiind informat de Ministerul Justiţiei că hotărârea încauză are un caracter individual.

Instanţasupremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiilemilitare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare,confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010.

Procesesimilare au fost deschise la Curtea de Apel Bucureşti şi la Curtea de ApelPiteşti.

Noualege a pensiilor prevede calcularea tuturor pensiilor în funcţie decontribuţiile plătite, guvernanţii susţinând că sunt eliminate astfel sistemelespeciale de pensie din unele domenii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PANI HACITIN
25 Mar 2011

Stimate domn, eu NU RAVNESC LA BUNUL NIMANUI si nu am nevoie de POMANA NIMANUI. Am un drept LEGAL pe care NU AR TREBUI sa fiu obligar sa-l apar impotriva tuturor abuzurilor de acum si de inainte daca am trai intr-un stat de drept si nu ABUZIV. Daca esti invidios pe pensia mea, dupa cum se vede, nu pot decat sa iti plang de mila fiindca NU STII CE FACI si nu intelegi cum se intoarce roata aceastor ABUZURI. Sunt mult prea multi fosti si actuali lingai asmutiti in INVIDIE si rautate dar iata ca ei uita IN MOD VOIT sa priveasca si comparativ activitatea. Cum nu poti intelege ce spun fiindca pentru tine particularitatile iti sunt ca si chineza te las in limitele tale mintale. Poate, in curand, te vei trezi si, singur, iti vei spune “Doamne iarta-ma, ca nu am stiut ce fac”. Principiul contributivitatii este fals invocat pentru ca militarii de la Cuza incoace n-au platit CAS iar operatiunea de recalculare nu face decat sa mimeze acest principiu pentru ca el nu are baza materiala pentru trecut,daca se dorea acest principiu,el se poate aplica doar de aici inainte; -pensiile militare nu sunt speciale,ele sunt pensii de stat militare,pensii ocupationale suportate de la bugetul de stat;militarii platesc o contributie care se varsa la bugetul de stat; -consumul material si efortul uman nu justifica tevatura cu accesarea arhivelor,care,fie nu mai sunt,cele din razboi sau nu mai sunt lizibile ,cele din anii 1945-1975; --concetatenii suparati pe militari sunt rauvoitori ori nu gandesc ca actuala putere isi bate joc de toata populatia;sunt cetateni care toata viata au frecat menta sau au facut bisnita iar acum au devenit niste batrani onorabili nedreptatiti de societate;bani sunt,dar sunt folositi aiurea de doamna Udrea pentru frunze drept brand de tara. -daca tara nu are bani de ce se fac atatea cheltuieli inutile? inclusiv cu recalcularea ,cine suporta toata aiureala fara de rost,daca era legal se puteau face reduceri proportionale cu marimea pensiei pana la refacerea economiei nationale(!) si nu toata bataia de joc cu adeverintele!!!! INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA ....AMARA....

Adauga un comentariu

Random image