2017-01-16 20:22

ULTIMA ORA


MApN publică tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate, fără numele beneficiarilor

 |  12:18
MApN publică tabelele cu 21.717 pensii militare recalculate, fără numele beneficiarilor

MApNva publica miercuri pe site-ul instituţiei tabelele cu datele pentru cele21.717 dosare ale pensionarilor militari procesate până la 31 decembrie 2010,dar nu va face public şi numele acestora, a anunţat ministerul, marţi,răspunzând unei solicitări MEDIAFAX.

Ministerulva posta miercuri pe site tabelele cu datele procesate pentru cele 21.717dosare procesate pe baza adeverinţelor de venit până la 31 decembrie, seprecizează în răspunsul transmis MEDIAFAX.

Ministerulmenţionează că îşi propune astfel să demonstreze că pensiile militare pentrucei care au cariera militară completă şi pensie până la 3.000 de lei nu vorscădea. De asemenea, MApN vrea să arate că pensiile nu vor scădea ci,dimpotrivă, vor creşte, în mare parte, şi pentru cei cu carieră militarăincompletă şi pensii până la 3.000 de lei.

MApNa precizat că, din raţiuni de confidenţialitate şi potrivit dispoziţiilorlegale, nu va posta numele şi prenumele beneficiarilor.

Totodată,MApN a mai precizat că alte aproape 5.000 de dosare de pensie au fost procesatede la începutul anului 2011.

MembriiSindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) urmează să participe, în24 ianuarie, la un marş de protest în Bucureşti, scopul fiind de a manifestaîmpotriva faptului că instituţiile în cadrul cărora şi-au desfăşuratactivitatea - MApN, MAI, SRI - refuză să aplice hotărârile ICCJ.

Pensiilefoştilor militari au fost în ultima perioadă subiect de dezbatere, în contextulrecalculării.

Miniştriiau discutat în Guvern despre situaţia pensiilor militare, în urma decizieiinstanţei de suspendare a recalculării, iar premierul Emil Boc s-a interesatdacă se aplică tuturor, fiind informat de Ministerul Justiţiei că hotărârea încauză are un caracter individual.

Instanţasupremă a decis definitiv, în 7 ianuarie, suspendarea aplicării HG 735/2010privind recalcularea pensiilor stabilite potrivit legislaţiei privind pensiilemilitare de stat, ale poliţiştilor şi ale funcţionarilor din penitenciare,confirmând astfel o sentinţă a Curţii de Apel Cluj din septembrie 2010.

Procesesimilare au fost deschise la Curtea de Apel Bucureşti şi la Curtea de ApelPiteşti.

Noualege a pensiilor prevede calcularea tuturor pensiilor în funcţie decontribuţiile plătite, guvernanţii susţinând că sunt eliminate astfel sistemelespeciale de pensie din unele domenii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PANI HACITIN
25 Mar 2011

Stimate domn, eu NU RAVNE SC LA BUNUL NIMANUI si nu am nevoie de POMANA NIMA NUI. Am un drept LEGAL pe care NU AR TREBUI sa fiu obligar sa-l apar impotr iva tuturor abuzurilor de acum si de inainte daca am trai intr-un stat de d rept si nu ABUZIV. Daca esti invidios pe pensia m ea, dupa cum se vede, nu pot decat sa iti plang de mila fiindca NU STII CE FACI si nu intelegi cum s e intoarce roata aceastor ABUZURI. Sunt mult prea multi fosti si actuali l ingai asmutiti in INVIDIE si rautate dar iata ca e i uita IN MOD VOIT sa pri veasca si comparativ acti vitatea. Cum nu poti int elege ce spun fiindca pen tru tine particularitatil e iti sunt ca si chineza te las in limitele tale m intale. Poate, in curand , te vei trezi si, singur , iti vei spune “Doamne iarta-ma, ca nu am stiut ce fac”. Principiul con tributivitatii este fals invocat pentru ca militar ii de la Cuza incoace n-a u platit CAS iar operatiu nea de recalculare nu fac e decat sa mimeze acest p rincipiu pentru ca el nu are baza materiala pentru trecut,daca se dorea ace st principiu,el se poate aplica doar de aici inain te; -pensiile militare n u sunt speciale,ele sunt pensii de stat militare,p ensii ocupationale suport ate de la bugetul de stat ;militarii platesc o cont ributie care se varsa la bugetul de stat; -consum ul material si efortul um an nu justifica tevatura cu accesarea arhivelor,ca re,fie nu mai sunt,cele d in razboi sau nu mai sunt lizibile ,cele din anii 1945-1975; --concetateni i suparati pe militari su nt rauvoitori ori nu gand esc ca actuala putere isi bate joc de toata popula tia;sunt cetateni care to ata viata au frecat menta sau au facut bisnita iar acum au devenit niste ba trani onorabili nedreptat iti de societate;bani sun t,dar sunt folositi aiure a de doamna Udrea pentru frunze drept brand de tar a. -daca tara nu are ban i de ce se fac atatea che ltuieli inutile? inclusiv cu recalcularea ,cine su porta toata aiureala fara de rost,daca era legal s e puteau face reduceri pr oportionale cu marimea pe nsiei pana la refacerea e conomiei nationale(!) si nu toata bataia de joc cu adeverintele!!!! INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC V IATA AMARA ....AMARA....

Adauga un comentariu

Random image