2018-12-10 07:28


Maratonista dispărută în Munţii Retezat a fost găsită

 |  10:05
Maratonista dispărută în Munţii Retezat a fost găsită

Campioana naţională la veteran, Violeta Muntean, în vârstă de 53 de ani, a fost găsită, duminică seară, de către salvamontişti şi jandarmi, după ce se rătăcise în Munţii Retezat, la mică distanţă de traseul pe care trebuie să îl urmeze.

Femeia din Vulcan care a dispărut, sâmbătă, în timp ce participa la un maraton în Munţii Retezat a fost găsită în zona Lacului Zănoaga, fiind într-o stare bună. Ovidiu Bodean, Şeful Serviciului Salvamont Hunedoara, a declarat că Violeta Muntean le-a spus salvamontiştilor că s-a rătăcit între lacurile Bucura şi Zănoaga ajungând într-o zonă împădurită, fără să mai ştie unde se află. "Se pare că a înnoptat sub cerul liber. Este epuizată şi puţin speriată, însă starea de sănătate nu îi este afectată. Femeia va fi adusă în cursul nopţii în zona Gura Zlata, de unde va pleca spre casă", a declarat Bodean pentru Mediafax.

La maratonul din Munţii Retezat la care Violeta Muntean a participat, sâmbătă, împreună cu fiul ei, au luat parte aproximativ 50 de sportivi. Aceasta nu s-a mai întors de pe traseu, fiind căutată atât pe parcursul nopţii, cât şi duminică, de opt echipe de salvamontişti şi jandarmi.Femeia practică atletismul de peste 20 de ani, este multiplă campioană naţională la proba de 1500 de metri şi medaliată la Jocurile Balcanice.La mijlocul lunii trecute, Violeta Muntean a fost declarată “Cetăţean de Onoare” al municipiului Vulcan alături de alte 33 de persoane, printre care şi Elena Udrea, însă în urma scandalului mediatic, toate titlurile au fost retrase. Atleta urma să primească distincţia în aceste zile în timpul Nedeii Vulcănene.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-02-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...