2017-01-17 11:24

ULTIMA ORA


Marea Britanie a vândut arme unor state nedemocratice

 |  07:44
Marea Britanie a vândut arme unor state nedemocratice

Marea Britanie a vândut arme unor state nedemocratice, printre care şi Bahrein-ul, potrivit unui raport al Ministerului britanic pentru Afaceri şi Inovaţie. De asemenea, ministrul pentru Afaceri şi Inovaţie a recunoscut că ţara sa vinde armament unor state cu guverne represive.

În timpul desfăşurării revoltelor din Bahrein, Mare Britanie a vândut anul trecut acestei ţări arme automate, piese de artilerie, amortizoare pentru pistoale, lunete pentru arme de mic calibru şi sisteme pentru antrenamentul piloţilor militari, valoarea lor totală ridicându-se la peste un milion de lire sterline. De asemenea, Arabiei Saudite, unul dintre statele care au ajutat autorităţile din Bahrein să reprime revoltele, Marea Britanie i-a vândut vehicule de luptă şi tehnologii pentru rachete.

'Facem afaceri cu guverne represive. Nu putem nega acest lucru', a declarat ministrul pentru Afaceri şi Inovaţie, Vincent Cable, care a recunoscut, săptămâna trecută, într-o comisie parlamentară, că Marea Britanie a vândut armament unor state nedemocratice care nu respectă drepturile omului.

Chiar în ziua publicării informaţiei cu privire la această tranzacţie cu armament au fost arestaţi mai mulţi protestatari în Bahrein, în capitala Manama, printre aceştia numărându-se şi patru activişti americani, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-28

TAGURI: Marea_Britanie, arme, Bahrein, nedemocraticComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image