2019-01-19 11:05


Marea Britanie are mai mulţi tineri şomeri şi fără educaţie decât România - presă

 |  14:22
Marea Britanie are mai mulţi tineri şomeri şi fără educaţie decât România - presă

MareaBritanie a devenit una dintre ţările occidentale cu o rată importantă atinerilor fără loc de muncă şi fără educaţie, potrivit unei analize aperformanţei tinerilor în Europa, "o situaţie mai rea decât în România şiBulgaria", comentează The Daily Mail în ediţia electronică de marţi.

Doarpatru state din Uniunea Europeană (UE), şi anume Portugalia, Spania, Italia şiMalta, au avut, în 2008, o rată mai mare de tineri fără educaţie şi fărăexperienţă de muncă, iar 12 ţări din Uniune au depăşit Marea Britanie în decursde cinci ani, între care Franţa, Germania, Belgia, Olanda şi Irlanda."Până şi România şi Bulgaria au depăşit, acum, Marea Britanie în privinţaproporţiei de tineri cu o educaţie decentă şi şanse de a obţine un loc demuncă", afirmă publicaţia, referindu-se la un studiu european.

Aproapeunul din cinci băieţi britanici în vârstă de 18 ani şi una din şase fete suntşomeri şi fără educaţie. Pe de altă parte, potrivit datelor Departamentuluipentru Muncă şi Pensii, 1,5 milioane de persoane din Marea Britanie nu aumuncit nici măcar o singură zi în viaţa lor. Dintre aceste persoane, 600.000 auvârsta sub 25 de ani.

Ultimeledate Eurostat cu privire la evoluţia situaţiei tinerilor fără educaţie din cele27 de ţări ale Uniunii, în perioada 2003-2008, relevă proporţia populaţiei cuvârsta cuprinsă între 20 şi 24 de ani, din fiecare stat al Uniunii, care nustudiază sau nu participă la cursuri de formare profesională, având doarminimul de educaţie oferit de şcoala secundară. În ţările mai bogate, oproporţie importantă a acestor tineri nu au nici locuri de muncă.

ÎnMarea Britanie, 12,1 la sută din tinerii cu vârste cuprinse între 20 şi 24 deani se încadrau în categoria "celor care au abandonat şcoala" în2003. În 2008, această categorie a ajuns la 17 la sută. În alte ţări s-auînregistrat scăderi ale nivelului de tineri fără studii şi fără calificări demuncă, inclusiv în Germania, unde nivelul a scăzut de la 12,8 la 11,8 la sută,şi Franţa, unde s-a înregistrat o scădere de la 13,2 la 11,8 la sută.

Consecinţacreşterii proporţiei de tineri şomeri şi fără educaţie în Marea Britanie estecă, în 2008, această ţară era depăşită de alte 22 de state ale Uniunii, încontextul în care, în 2003, doar zece ţări aveau tineri într-o situaţie maibună decât cei britanici. Coaliţia britanică de guvernământ a promis că vareduce numărul tinerilor care stau degeaba, prin reformarea ajutoarelor, astfelîncât munca să fie mai profitabilă decât solicitarea de ajutoare sociale. Dardivergenţele între miniştri par să fi îndepărtat şansele unei reforme.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-31
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...