2016-12-09 17:41

ULTIMA ORA


Marea Britanie dă în judecată BCE

 |  10:32
Marea Britanie dă în judecată BCE

Dorind să conteste o reglementare care ar putea obliga societăţile de compensare financiară să părăsescă Londra, guvernul britanic a anunţat, miercuri, că va da în judecată Banca Centrală Europeană (BCE) la Curtea Europeană de Justiţie.

Fiindcă sediul camerelor de compensare care lucrează cu moneda unică europeană trebuie să fie, conform unei reglementări BCE, într-un stat din zona euro, ar constrânge unele dintre acestea să-şi mute activitatea de la Londra la Paris sau Frankfurt, ceea ce autoritățile britanice refuză să accepte.

„Am declanşat o procedură împotriva BCE la Curtea europeană de justiţie”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Finanţe.„Această decizie contravine legilor şi principiilor fundamentale ale pieţei unice în Europa, împiedicând compensarea anumitor produse financiare în afara zonei euro”, a adăugat acesta.

Mai multe societăţi de compensare financiară au sediul la Londra, printre care și camera de compensare LCH.Clearnet, pe care grupul bursier britanic London Stock Exchange (LSE) intenţionează să o cumpere. Aceste societăți asigură funcţionarea centrală pentru pieţele reglementate, precum şi securitatea operaţiunilor între vânzători şi cumpărători, jucând în ultimă instanţă şi rolul de fond de garanţie.

BCE nu a dorit să facă niciun comentariu pe marginea acestui subiect, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-13

TAGURI: Marea Britanie, BCE, euro, Curtea Europeană de JustițieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Londra. Nativii sunt proști Un membru proeruropean al Camerei Lorzilor din Marea Britanie a spus că ţara sa are nevoie de... 20 Noi 2016 | (0)
Ministrul Justiției: Pe termen lung, DNA și DIICOT ar putea fi reunite! Reorganizarea DIICOT pe modelul DNA a fost făcută și în perspectiva în care, pe termen lung,... 30 Noi 2016 | (4)