2017-01-19 08:48

ULTIMA ORA


Marea Britanie dă în judecată BCE

 |  10:32
Marea Britanie dă în judecată BCE

Dorind să conteste o reglementare care ar putea obliga societăţile de compensare financiară să părăsescă Londra, guvernul britanic a anunţat, miercuri, că va da în judecată Banca Centrală Europeană (BCE) la Curtea Europeană de Justiţie.

Fiindcă sediul camerelor de compensare care lucrează cu moneda unică europeană trebuie să fie, conform unei reglementări BCE, într-un stat din zona euro, ar constrânge unele dintre acestea să-şi mute activitatea de la Londra la Paris sau Frankfurt, ceea ce autoritățile britanice refuză să accepte.

„Am declanşat o procedură împotriva BCE la Curtea europeană de justiţie”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului britanic de Finanţe.„Această decizie contravine legilor şi principiilor fundamentale ale pieţei unice în Europa, împiedicând compensarea anumitor produse financiare în afara zonei euro”, a adăugat acesta.

Mai multe societăţi de compensare financiară au sediul la Londra, printre care și camera de compensare LCH.Clearnet, pe care grupul bursier britanic London Stock Exchange (LSE) intenţionează să o cumpere. Aceste societăți asigură funcţionarea centrală pentru pieţele reglementate, precum şi securitatea operaţiunilor între vânzători şi cumpărători, jucând în ultimă instanţă şi rolul de fond de garanţie.

BCE nu a dorit să facă niciun comentariu pe marginea acestui subiect, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-13

TAGURI: Marea Britanie, BCE, euro, Curtea Europeană de JustițieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image