2018-12-14 17:12


Marele Rabin Menachem Hacohen, în vizită la Cotroceni

 |  10:50
Marele Rabin Menachem Hacohen, în vizită la Cotroceni

Marele Rabin Menachem Hacohen a mers miercuri dimineaţă, la Palatul Cotroceni, în cadrul unei vizite de rămas bun la finalul mandatului de Mare Rabin al comunităţilor evreieşti din România. 

Președintele Traian Băsescu, în debutul întâlnirii, Marelui Rabin i-a spus „Un rabin este tot timpul la comandă”, iar acesta a adăugat că a fost pe mare, în calitate de capelan, dar a remarcat că „mult mai greu este să fii pe marea politicii”. „Avem o înţelegere mult mai corectă a realităţilor ca marinari”, a completat Traian Băsescu, potrivit Agerpres.

Cei doi şi-au amintit că s-au cunoscut într-o vizită la Auschwitz. Încă din anul 1997 Menachem Hacohen a îndeplinit funcţia de Mare Rabin al comunităţilor evreieşti din România. În 10 martie 2004, acesta a fost distins de către Ion Iliescu, la acea vreme preşedinte, cu decoraţia "Meritul Cultural" cu gradul de Mare Ofiţer.

În 30 septembrie 2007, a avut loc ritualul de învestire ca rabin al comunităţilor evreieşti din România a lui Shlomo Sorin Rosen, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Templul Coral. Acest ritual a constat, conform regulilor cultului mozaic, în ceremonia dăruirii talitului - o pelerină cu care a fost îmbrăcat de către mentorul său, Marele Rabin Menachem Hacohen, potrivit .

De asemenea, la Palatul Cotroceni a mai participat, şi deputatul Aurel Vainer, preşedinte al Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...