2018-12-10 15:09


Mari bănci occidentale, retrogradate de Moody's

 |  08:32
Mari bănci occidentale, retrogradate de Moody's

Ratingul pentru 15 mari bănci occidentale cu activităţi globale pe pieţele de capital, cinci din SUA, trei din Franţa, două din Elveţia, trei din Marea Britanie, una din Canada şi una din Germania, a fost retrogradate de către agenţia Moody's Investors Service.

Ratingurile Bank of America şi Citigroup, ambele din SUA, au fost retrogradate la 'Baa2' şi se află pe penultimul loc în categoria recomandată investiţiilor. Totodată, agenţia coborât cu două trepte nota acordată BNP Paribas şi Crédit Agricole SA şi cu una pentru Société Générale. Ratingul acestor instituţii bancare se situează acum la nivelul 'A2'.

În ordinea stabilităţii lor cele 15 bănci au fost împărţite în trei categorii: chino-britanicii de la HSBC (Aa3 faţă de Aa2), americanii de la JPMorgan Chase (A2 faţă de Aa3) şi canadienii de la Royal Bank of Canada (Aa3 faţă de Aa1).

Citigroup, Morgan Stanley şi Bank of America, alături de britanicii de la Royal Bank of Scotland (RBS) se află pe ultimele locuri, iar băncile franceze se află în grupa a doua ca stabilitate, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-02-18

TAGURI: rating, Moody's
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...