2019-02-21 02:39


MARIAN LUPU este noul preşedinte interimar al Republicii Moldova

 |  20:56
MARIAN LUPU este noul preşedinte interimar al Republicii Moldova

Imaginea 1/1

Marian Lupu, singurulcandidat la funcţia de preşedinte al Parlamentului Republicii Moldova, a fostales joi în această funcţie. În favoarea sa au votat 57 de deputaţi din cadrulAlianţei pentru Integrare Europeană, însă comuniştii nu au participat la vot., transmite Realitatea,net.

Asta înseamnă căliderul Partidului Democrat (PDM), Marian Lupu, va fi noul preşedinte interimaral Republicii Moldova, el urmând să-i succeadă în funcţie lui Mihai Ghimpu. Câtîl priveşte pe acesta din urmă, conform ediţiei electronice a ziarului Jurnalde Chişinău, el a făcut spectacol atunci când a votat. Lui Ghimpu i-au trebuit2-3 minute până să introducă în urnă buletinul de vot. Acesta a pus buletinulîn buzunar, l-a scos şi a zâmbit în faţa camerelor. El a introdus de trei oripe jumătate buletinul, după care îl scotea.

Alegerea lui Lupu afost posibilă ca urmare a acordului de constituire a coaliţiei de guvernare,semnat joi de liderii Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM),Partidului Democrat (PDM) şi Partidului Liberal (PL).

Fost membru alcomuniştilor, Marian Lupu a părăsit partidul în 2009, din cauză că nu a fostpropus la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova. Dealtfel, el este perceputca un tehnocrat de orientare prorusă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-08-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...