2018-12-12 11:53


Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii: “Obiectivele asumate la Europa 2020, nu vor fi atinse”

 |  14:52
Mariana Câmpeanu, ministrul Muncii: “Obiectivele asumate la Europa 2020, nu vor fi atinse”

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat luni că aproape toate obiectivele naţionale asumate de România în cadrul strategiei Europa 2020 pentru creştere inteligentă, ecologică şi favorabilă incluziunii sociale nu vor putea fi atinse din cauza crizei mondiale şi a instabilităţii economiei autohtone.

“Aproape toate ţintele asumate de România în cadrul strategiei Europa 2020 nu vor fi atinse. Rata de ocupare este greu de atins, în condiţiile în care o creştere economică susţinută nu avem, iar o parte din populaţia activă şi, în special, cea foarte bine calificată, lucrează în afara ţării. Abandonul şcolar creşte, trecem printr-o perioadă în care copii muncesc alături de părinţi pentru subzistenţă şi abandonează foarte uşor şcoala. Poate singura ţintă pe care o vom atinge va fi cea a ponderii populaţiei cu studii superioare, dar va fi un indicator realizat cantitativ şi nu calitativ”, a afirmat ministrul Muncii.

Referindu-se la cauzele care ar putea duce la neîndeplinirea obiectivelor naţionale, Mariana Câmpeanu a menţionat atât situaţia economică existentă pe plan modial, cât şi cea internă.

“Este greu să atingi ţintele din strategia Europa 2020,  în condiţii de criză mondială şi de instabilitate economică în România, dată de efortul enorm pe care România trebuie să-l facă la anul pentru a plăti un vârf de datorie de peste 4 miliarde euro. Şi acest lucru te face ca, în economie, să jonglezi între dezvoltarea anumitor ramuri în detrimentul altora, în aşa fel încât să faci rost de aceşti bani”, a explicat ministrul Muncii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-25

TAGURI: mariana campeanu, europa 2020, obiective
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...