2017-01-24 11:10


Marica: Nu am permis corupţia în vămi, nu pot fi acuzat de un fost puşcăriaş, îl pot da în judeca

 |  14:31
Marica: Nu am permis corupţia în vămi, nu pot fi acuzat de un fost puşcăriaş, îl pot da în judeca

Liderul Alianţei "Sed Lex", Vasile Marica,a declarat, marţi, că nu a permis niciodată corupţia în vămi şi că nu poate fiacuzat acum de un fost puşcăriaş, precizând că, după ce se va consulta cujuriştii, este posibil să îl dea în judecată pe Marius Ungureanu pentru acuzeleaduse.

VasileMarica a spus că Marius Ungureanu, cel care l-a acuzat că a luat mită de laangajaţi din vămi pentru a interveni în promovarea şi menţinerea lor în funcţii, i-a cerut ajutorul atunci când a fost acuzat de poliţie şi procurorii dinGiurgiu, dar a refuzat să se implice în acest caz.

Preşedintele"Sed Lex" a mai spus că se va prezenta la Parchet dacă vafi chemat pentru audieri în urma autodenunţului lui Marius Ungureanu.

"Eu nu am permis niciodată corupţie în vămi, am încercatmereu să elimin acest fenomen şi nu pot fi acuma acuzat de un fost puşcăriaş pecare nu l-am ajutat să scape de puşcărie. Dacă procurorii mă vor solicita înurma autodenunţului lui Ungureanu mă voi duce", a susţinut Marica.

Liderul SedLex a mai precizat că, după ce va consulta juriştii, este posibil să îl dea în judecată pe Marius Ungureanu pentru acuzeleaduse.

MariusUngureanu, care spune că între 1990 şi 2003 a lucrat la Vama Giurgiu, mai întâica lucrător vamal, apoi ca şef de tură şi şef la Vama Mocănaşu - Giurgiu, adeclarat, marţi, într-o conferinţă de presă organizată de Sindicatul "ProLex", că Vasile Marica, liderul Alianţei "Sed Lex", a luat mită de la angajaţii din vămi pentru a interveni în promovarea şi menţinerea lor înfuncţii.

Ungureanu aafirmat că persoanele susţinute de Vasile Marica aveau întâietate în numirilepe funcţii chiar înaintea propunerilor făcute de prefecţii judeţelor.

El a maispus că din 1997 şi până în 2002 i-a dat lui Marica 2.000-2.500 de dolari pelună, împreună cu Robert Cristoi, fost şef de vamă la Giurgiu, în prezentprefect al judeţului Giurgiu, şi cu Eugenia Ciobanu, care a fost în sindicatulUnirea, actualul "Sed Lex".

Ungureanu aprecizat că după şase ani de cotizare continuă, în anul 2002 a refuzat să-i maidea bani lui Vasile Marica. El a adăugat că,după ce nu i-a mai dat bani, a fost reţinut în arestpatru luni,după ce Marica ar fi făcut presiuni asupra şefului Poliţiei din Giurgiu, fiindacuzat că nu a fost la serviciu dar a încasat salariul. Marius Ungureanu nu mailucrează din 2003 în sistemul vamal.

Totodată,Ungureanu a spus că Vasile Marica a şantajat toţidirectorii Autorităţii Naţionale a Vămilor, indiferent deculoarea politică, pentru că avea oameni în toate punctele vamale şi ştia totce se întâmplă acolo.

"Nuaveai cum să scapi de sistemul lui Marica. Dacă te retrăgeai din aceastăcaracatiţă, nu-ţi mai dădea subiectele de la examene, luai notă mică indiferentde cât te pregăteai", a spus Ungureanu.

Ungureanu amai spus că "trebuie tăiat capul caracatiţei", altfel degeaba suntarestaţi o mie de oameni în vamă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image