2017-01-17 15:13

ULTIMA ORA


Marile bănci de investiţii străine revin cu pariuri de scădere a cursului spre 4 lei pentru un euro

 |  15:16
Marile bănci de investiţii străine revin cu pariuri de scădere a cursului spre 4 lei pentru un euro

Leul a reintrat pe radarul marilor bănci deinvestiţii din centrele financiare ale lumii, care revin cu pariuri de scăderea cursului spre 4 lei pentru un euro, după o perioadă în care uitaseră de piaţaromânească.

De data aceasta optimismul loreste legat de perspectivele că BNR ar putea favoriza o întărire în continuare aleului, care ar ajuta în lupta cu inflaţia tot mai usturătoare. În plus,randamentele oferite de titlurile de stat româneşti, în special cele pe termenescurte, par atractive, pe fundalul unei îmbună­tă­ţiri a imaginii generale aeconomiei. Traderii de la BNP Pari­bas sau JP Morgan le recomandă clienţilor îndiscuţii private să parieze pe leu, având în vizor ţinta de 4 lei pentru uneuro.

Şi analiştii Barclays Capital, divizia de investiţii a uneiadintre cele mai mari bănci la nivel global, sau ai Citi văd pers­pective deîntărire uşoară pentru leu, trecând recoman­darea de a paria pe monedaromânească în rapoartele lor.

"Cifrade creştere a economiei din primul trimestru, du­blată de îmbunătăţireacontinuă a performanţei externe şi lipsa unor probleme certe de evaluare,confirmă aşteptările noastre pentru o apreciere modestă a leului. Pe acestfundal, ne aştep­tăm ca euro să ajungă aproape de 4 lei până la sfârşitulacestui an", spune Ilker Domac, analist în cadrul Citi, responsabil depieţele emergente din regiune.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-12-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image