2017-01-23 16:48


Marko Bela: Coaliţia trebuie să ia poziţie în cazul Roşia Montană

 |  10:06
Marko Bela: Coaliţia trebuie să ia poziţie în cazul Roşia Montană

Vicepremierul Marko Bela consideră că întreaga coaliţie de guvernământ trebuie să ia poziţie în cazul Roşia Montana. Acesta susține că responsabilitatea deciziei nu poate fi lăsată doar pe seama miniștrilor Mediului şi Culturii.

“Nu putem lăsa pe seama celor doi miniştri şi pe umerii lor o astfel de decizie, de importanţă majoră pentru noi toţi. Şi nu putem lăsa nici pe seama UDMR-ului. Eu am spus-o şi colegilor mei, întreaga coaliţie guvernamentală trebuie să ajungă la o anumită concluzie. Ori întreaga coaliţie susţine realizarea acestui proiect, ori întreaga coaliţie susţine stoparea lui, dar, după părerea mea, numai cu susţinerea întregii coaliţii putem merge mai departe”, a declarat vicepremierul, pentru Agerpres.

Decizia nu poate fi asumată de o singură persoană sau formaţiune, având în vedere că nu numai în UDMR, ci şi în Partidul Democrat Liberal (PDL) există voci „pro” şi „contra” proiectului. „Vedeţi foarte bine că şi în celelalte partide, şi în PDL, sunt voci pro şi contra. În astfel de condiţii, nu cred că un ministru sau un anumit partid din coaliţie poate să-şi asume răspunderea şi eu nu aş recomanda acest lucru nici colegilor mei miniştri, nici UDMR-ului. După părerea mea, cât de repede, coaliţia trebuie să adopte o anumită poziţie. Ceea ce nu ne scuteşte şi nu scuteşte nicio persoană şi niciun demnitar de propria răspundere, şi totuşi este o altă situaţie”, a adăugat vicepremierul. Marko Bela a recunoscut că protecţia mediului este o problemă esenţială și un dialog în acest sens nu poate fi ignorat. „Eu nu cunosc formalităţile juridice prin care trebuie să treacă acest proiect în cazul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional (MCPN) şi după aceea în cazul Ministerului Mediului, dar MCPN încă nu a dat drumul acestui proiect şi vă spun foarte serios acest lucru. Într-adevăr, sunt argumente puternice pentru a realiza acest proiect, argumente economice, financiare şi aceste argumente s-au amplificat atunci când suntem într-o perioadă de criză şi când ţara are nevoie foarte mare de bani. În acelaşi timp, argumentele de protecţia mediului rămân şi ele sunt de o greutate extraordinară în opinia mea”, a explicat acesta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-23

TAGURI: Marko Bela, Roșa Montana, UDMR, PDLComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image