2017-01-16 19:49

ULTIMA ORA


‘’Marşul târfelor’’ la Londra. Ce susţin miile de femei care au participat - VIDEO

 |  18:26
‘’Marşul târfelor’’ la Londra. Ce susţin miile de femei care au participat - VIDEO
Miide femei au participat sâmbătă la "Marşul târfelor/ Slut Walk" încentrul Londrei, în haine provocatoare sau obişnuite de zi, pentru a susţine căau dreptul să se îmbrace cum doresc fără a fi ameninţate de agresiuni sexuale.

Celemai multe participante la marşul plin de culoare purtau haine obişnuite de zi,altele erau îmbrăcate sumar şi provocator, în timp ce au manifestat până la Trafalgar Square.

Evenimentulnumit "Marşul târfelor" a fost organizat prima oară la Toronto în acest an, dupăce un poliţist a declarat că "femeile ar trebui să evite să se îmbrace canişte târfe pentru a nu mai ajunge victime", într-un discurs susţinut înfaţa unor studenţi.

Careacţie la această declaraţie şocantă, acest protest s-a răspândit în oraşe dintoată lumea, fiind susţinut de femei prezente în număr mare pentru a combateconcepţia potrivit căreia victimele agresiunilor sexuale poartă într-o oarecaremăsură responsabilitatea deoarece "o căutau cu lumânarea".

Marşulde la Londra a avut la start expus un banner cu textul "Marşul târfelor laLondra: pentru că ne-am săturat".

Pealte pancarte, erau texte precum: "Este o rochie, nu un 'Da'","Nu înseamnă nu", "Femeile împotriva violului","Văluri, hanorace cu glugă, pantaloni scurţi, sunt corpurile noastre,alegerile noastre" şi "Orice am purta, oriunde ne-am duce, daînseamnă da şi nu înseamnă nu".

Unalt text afişat era "Suntem toate cameriste", făcând referire lacazul lui Dominique Strauss-Kahn, fostul şef al Fondului Monetar Internaţional,implicat într-un proces cu şapte capete de acuzare de agresiuni sexuale,inclusiv tentativă de viol asupra unei femei de 32 de ani care îi făceacurăţenie în apartament.

"Nusuntem obişnuiţi să demonstrăm aşa la Londra, dar este prea mult, ce-a zis acelpoliţist", a spus Rachel Sullivan, în vârstă de 35 de ani, care lucreazăcu oameni cu dificultăţi de învăţare.

Unbărbat şi o femeie, care mergeau ţinându-se de mână, purtau amândoi sutiene şiaveau scris cuvântul "târfă" pe abdomen.

Dealtfel, mai mulţi bărbaţi au venit la protest, printre care şi Andy Fell, uninginer de sunet în vârstă de 27 de ani. "Am venit din solidaritate faţăde prietena mea şi faţă de această problemă", a spus el.

"Femeileajung să fie violate în tot felul de haine", a spus şi Amanda, în vârstăde 21 de ani, studentă la Oxford,potrivit dailymail.co.uk.

Întrebatăce poartă când iese în oraş, Fiona, tot studentă la Oxford, a răspuns: "Nu este relevant ceport. Cel mai bun banner pe care l-am văzut azi avea afişat textul: 'Hainelefetiţelor nu creează pedofilia'. Bărbaţii trebuie să îşi asumeresponsabilitatea pornirilor lor".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-06Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image