2018-12-14 08:00


Medicamentele pentru bolnavi cronici, susţinute de stat

 |  16:16
Medicamentele pentru bolnavi cronici, susţinute de stat

Ministerul Sănătăţii a modificat metodologia de calcul al preţurilor de decontare pentru medicamentele care se acordă, gratuit, bolnavilor în cadrul programelor naţionale de sănătate.

Ordinul ministrului Sănătăţii privind aprobarea listei şi preţurilor de decontare ale medicamentelor care se acordă bolnavilor în cadrul programelor naţionale de sănătate şi a metodologiei de calcul a acestora va fi publicat astăzi în Monitorul Oficial

„Forma finală a actului normativ cuprinde o serie importantă dintre propunerile şi observaţiile primite în cele aproximativ două luni de dezbateri publice. În cazul în care un medicament inovativ din lista C2 nu are un generic corespondent, atunci acesta va fi decontat 100%, ca şi până în prezent. În cazul în care pe lista C2, pe lângă medicamentul inovativ există mai multe medicamente generice cu aceeaşi substanţă activă, conform noilor prevederi, începând cu data de 1 septembrie, toate acestea se vor deconta la un preţ de maximum 120% faţă de preţul cu amănuntul (din farmacie) al celui mai ieftin medicament. Astfel, decontarea tratamentelor necesare bolnavilor cronici va putea fi susţinută în continuare de autorităţile sanitare” precizează reprezentanţii MS.

Denumirile Comune Internaţionale (substanţele active) din lista C2 sunt cele pe care statul le acordă gratuit pentru bolnavii cu afecţiuni precum diabet, tuberculoză, HIV/SIDA, afecţiuni oncologice,transplanturi .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-09-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...