2017-01-18 12:21

ULTIMA ORA


Medicul lui Michael Jackson va fi judecat pentru omor prin imprudenţă

 |  12:47
Medicul lui Michael Jackson va fi judecat pentru omor prin imprudenţă

ConradMurray, ultimul medic al cântăreţului Michael Jackson, acuzat că i-aadministrat "regelui muzicii pop" anestezicul care i-a provocatmoartea, pe 25 iunie 2009, şi că nu i-a asigurat îngrijirile medicale necesare,va fi judecat pentru omor prin imprudenţă

Dupăce a ascultat declaraţiile împotriva lui Conrad Murray făcute de martoriiacuzării, în timpul celor şase zile de audieri preliminare, judecătorul MichaelPastor de la Curtea Superioară din Los Angeles a considerat că existăsuficiente probe pentru ca acest medic să fie trimis în faţa justiţiei şi săfie judecat pentru omor prin imprudenţă.

MediculConrad Murray va fi oficial inculpat pe 25 ianuarie. În cazul în care va ficondamnat, el riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare.

JudecătorulPastor, care i-a suspendat totodată licenţa medicului Murray în statulCalifornia, a ţinut cont în decizia sa de recomandările biroului Procuraturiidin Los Angeles.

Procuroruldin Los Angeles consideră că medicul Conrad Murray este vinovat de omor prinimprudenţă, "abandonându-şi pacientul" după ce i-a administratpropofol, un anestezic puternic pe care starul îl utiliza ca somnifer.

Procuraturacaliforniană consideră, totodată, că îngrijirile medicale oferite starului,decedat la vârsta de 50 de ani, au fost "foarte departe de standardeleimpuse".

ConradMurray a recunoscut că i-a administrat propofol cântăreţului, în ziua morţiiacestuia, însă afirmă că a făcut acest lucru la cererea expresă a starului.

Timpde şase zile, martorii chemaţi la bară de către avocaţii acuzării au alcătuitîn faţa juraţilor un portret extrem de critic al medicului Conrad Murray,făcându-l să pară mincinos, neglijent şi incompetent.

Marţi,medicul Christopher Rogers, directorul Institutului de medicină legală din LosAngeles, care a efectuat autopsia starului, a declarat că, în opinia lui,Michael Jackson a fost omorât.

Elşi-a explicat afirmaţia, care, din punct de vedere juridic, reprezintă oacuzaţie mai gravă decât cea formulată de procuratură, prin mediocritateaîngrijirilor medicale furnizate starului de către propriul său medic.

Unuldintre avocaţii medicului Murray l-a întrebat pe acest medic legist dacă vacontinua să afirme că a fost vorba de o omucidere dacă se va dovedi că MichaelJackson şi-a administrat singur doza fatală de propofol.

"Ţinândcont de calitatea serviciilor medicale, voi considera întotdeauna acest cazdrept o omucidere, chiar dacă propofolul nu a fost administrat de medic",a răspuns Rogers.

Săptămânatrecută, mai mulţi martori au afirmat că medicul, care a petrecut aproape 90 deminute discutând la telefon în dimineaţa zilei în care a murit megastarul, aîntârziat destul de mult înainte de a-i acorda acestuia primul ajutor, după ceşi-a dat seama că artistul nu mai respira, şi că "regele muzicii pop"era deja mort în momentul sosirii ambulanţei.

Unangajat al cântăreţului a declarat că medicul Murray i-a cerut să ascundă oserie de medicamente şi echipamente medicale înainte de sosirea ambulanţei.

Mărturiiledepuse în cadrul audierilor preliminare au condus la impunerea unei alteconcluzii: propofolul făcea parte integrantă din viaţa lui Michael Jackson. Oinspectoare de la Institutul de medicină legală din Los Angeles a declarat că adescoperit 12 flacoane de propofol în locuinţa starului, după moartea acestuia.

Unfarmacist din Las Vegas a declarat că medicul Murray a comandat de la el 255 deflacoane de propofol, în cele două luni care au precedat decesul starului.

Avocaţiimedicului Murray, potrivit documentelor prezentate în justiţie de cătreacuzare, vor avansa în timpul viitorului proces ipoteza suicidului, urmând săsusţină că artistul american s-ar fi trezit la un moment dat şi şi-ar fiinjectat singur o doză suplimentară de anestezic, în absenţa medicului său.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image