2019-02-22 12:29


Merkel: Aderarea României la Schengen va depinde de securizarea frontierelor UE, nu de romi Aderarea R

 |  10:44

Aderarea României la Schengen va depinde de modul în caresunt respectate condiţiile tehnice pentru securizarea frontierelor externe aleUniunii Europene şi nu de problema integrării romilor, a declarat, laBucureşti, cancelarul german Angela Merkel, la finalul discuţiei cu premierulEmil Boc.

Cancelarul german Angela Merkel a început, marţi, a doua vizită în Româniade când este şef al guvernului de la Berlin, prima prezenţă fiind prilejuită desummitul NATO din aprilie 2008.

Merkel se va mai întâlni cu preşedintele Traian Băsescu şi va primi titlulDoctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Anterior lui Merkel, cancelarul Gerhard Schroeder a efectuat două viziteoficiale în România, în septembrie 1999 şi august 2004.

Vizita lui Merkel la Bucureşti are loc în contextul în care România şi Germania marchează, în acest an, 130 de ani de relaţiidiplomatice. Relaţiile diplomatice bilaterale au fost stabilite la 20 februarie1880, după recunoaşterea formală, la Congresul de la Berlin, a independenţei de stat a României.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-09-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...