2016-10-24 23:16

ULTIMA ORA


Merkel, criticată dur pentru susţinerea lui Sarkozy în alegeri

 |  12:35
Merkel, criticată dur pentru susţinerea lui Sarkozy în alegeri

Cancelarul Angela Merkel a fost criticată dur de opoziţia din Germania pentru declaraţiile privind susţinerea lui Nicolas Sarkozy în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din Franţa.

Sigmar Gabriel, liderul Partidului Social Democrat din Germania (SPD), a declarat că este „mai degrabă patetic” interviul pe care cei doi lideri l-au acordat în cursul zilei de luni. „Nu cred că acest interviu dublu l-a ajutat cu adevărat pe preşedintele francez în campania sa”, a declarat Gabriel pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai precizat că „dna Merkel şi dl. Sarkozy le-au servit germanilor şi francezilor linguşeli politice”, în loc să se preocupe de „problemele urgente”. Sigmar Gabriel a precizat că rolul celor doi lideri ar trebui să fie concentrat pe „determinarea unei creşteri economice pentru a scoate statele din cercul vicios al datoriilor” şi „crearea unei Europe mai sociale şi mai democratice”, scrie AFP.

De asemenea, liderul grupului parlamentar al Partidului Verde, aflat în opoziţie, Jurgen Trittin, a precizat pentru jurnalul Ruhr Nachrichten, că Angela Merkel şi-a „depăşit” neutralitatea funcţiei de cancelar, prin susţinerea lui Sarkozy. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-25

TAGURI: Merkel critica opozitie, sustinere Merkel Sarkozy, politica Merkozy, opozitie Germania MerkelComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Merkel, mesaj pentru români: nu renunță la libera circulație Germania doreşte relaţii amicale cu Marea Britanie, însă va continua să insiste ca Londra să... 15 Oct 2016 | (33)
Merkel. Mea culpa Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut miercuri că politica sa a „porţilor deschise”... 05 Oct 2016 | (1)