2018-12-11 08:56


Merkel și Sarkozy propun primul guvern al zonei euro

 |  11:20
Merkel și Sarkozy propun primul guvern al zonei euro

Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, şi cancelarul german, Angela Merkel, propun un guvern economic al zonei euro, condus de un lider unic. Pentru poziția de lider aceștia l-au nominalizat pe Herman van Rompuy, preşedintele Consiliului European.

Inițiativa este parte a unui plan european de a sincroniza taxele şi deficitele pentru salvarea zonei euro. La finalul întâlnirii Sarkozy şi Merkel şi-au completat discursurile unul altuia, semn al acordului perfect la care au ajuns după două ore de discuţii, relatează TVR.

Printre cele mai importante măsuri anunţate se numără: înăsprirea restricţiilor pentru deficitele bugetare,  sincronizarea politicilor de taxare și instituirea unei taxe pentru toate tranzacţiile internaţionale

Herman van Rompuy, va conduce noua structură de guvernare şi va stabili un termen limită până la care toate statele din zona euro trebuie să îşi reducă deficitele bugetare. Cea mai mare atenție va fi îndreptată către Grecia şi Portugalia. 

Guvernul britanic a salutat, marți seara, cu precauţie măsurile anunţate de cei doi cu menţiunea că o taxă pe tranzacţiile internaţionale nu ar trebui să dezavantajeze vreuna din părţile implicate.

Întâlnirea franco-germană nu a reuşit să calmeze temerile din piețele financiare, dovadă fiind închiderea în scădere a Bursei de la New York. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...