2018-12-19 09:38


Merkel vrea să zboare cu un avion RDG-ist

 |  22:44
Merkel vrea să zboare cu un avion RDG-ist

Cancelarul german Angela Merkel este nemulţumit de noul său avion Airbus A340, folosit pentru vizitele oficiale. Şefa Guvernului de la Berlin vrea un avion mai vechi de pe vremea Germaniei comuniste, informează Adevărul.ro.

Aeronava Airbus A340 pe care o foloseşte Angela Merkel în prezent are o cabină spaţioasă de tip VIP, 140 de locuri şi un sistem de protecţie împotriva atacurilor cu rachetă. Îmbunătăţirea avionului botezat „Konrad Adenauer" şi inaugurat cu fast în martie a costat cel puţin 200 de milioane de euro. Cancelaria a fost dotată cu aparatul de zbor performant ca să poată efectua zboruri de lungă durată (de peste 13.500 kilometri), fără opriri pentru alimentarea cu combustibil şi în siguranţă maximă.

Cancelarul german nu este mulţumit de aparatul de zbor, relatează presa de la Berlin, deoarece avionul Airbus A340 nu poate ateriza în orice aeroport. În plus, aeronava a suferit mici defecţiuni tehnice.

Cotidianul „Die Welt" relatează că tocmai în vizita recentă efectuată în Franţa, Merkel s-a supărat când la aterizarea pe aeroportul din Paris, un pneu al avionului a explodat. Potrivit Ministerului german al Apărării, Merkel vrea acum să folosească vechiul avion guvernamental, care este un A310 moştenit în 1990 de la Republica Democrată Germană(RDG). Aeronava est-germană va fi vândută când lucrările de îmbunătăţire la un alt Airbus A340 al cancelariei vor fi gata. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-11-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...