2016-12-06 12:26

ULTIMA ORA


Metrorex cumpără servicii de proiectare şi consultanţă pentru magistrala Rahova-Colentina

 |  12:54
Metrorex cumpără servicii de proiectare şi consultanţă pentru magistrala Rahova-Colentina

Metrorexva plăti până la 51,6 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de proiectare şiconsultanţă tehnică, economico-financiară şi juridică pentru pregătirea şi derularealicitaţiei pentru construcţia Magistralei VII de metrou Rahova-Colentina, aanunţat compania.

Contractulvizează servicii de proiectare, asistenţă şi consultanţă pentru elaborarea şiaprobarea studiului de prefezabilitate, pentru elaborarea şi aprobareacriteriilor de evaluare, grilelor de punctaj, criteriilor de negociere şi amodelului de contract de parteneriat public-privat, găsirea soluţiei optimepentru realizarea noii linii de metrou, cu asigurarea încadrării în timp şi înbuget.

Totodată,obiectivul contractului mai constă în asistenţă şi consultanţă pe parcursuletapei de analiză şi selecţie a constructorului, pe parcursul etapei denegociere şi pentru elaborarea şi aprobarea documentelor privind modalitatea deorganizare şi funcţionare a companiei de proiect.

Înacest sens, Metrorex va organiza o licitaţie, ofertele urmând să fie deschisepe 24 martie. Valoarea estimată a contractului este de 51,6 milioane lei, fărăTVA, finanţarea urmând a fi asigurată din surse proprii.

Criteriulde atribuire va ţine cont în proporţie de 70% de punctajul tehnic şi 30% depreţ.

Liniade metrou va avea aproximativ 25 de kilometri, 30 de staţii, un depou şi oparcare.

"Seestimează că documentaţia şi indicatorii tehnico-economici ai investiţiei săfie elaborate într-un interval de circa 9 luni. Durata estimată a contractuluide consultanţă este de 36 luni. Durata propusă pentru realizarea lucrărilor şipunerea în funcţiune cu călători a noii linii de metrou va fi de aproximativ7-8 ani", se arată în anunţul Metrorex.

Magistralava fi realizată pe traseul Alexandriei-Rahova-PiaţaUnirii-Moşilor-Colentina-Voluntari şi va asigura legătura pe direcţia sudvest-nord est, între zona centrală şi cartierele Rahova şi Obor-Colentina şiprin extensiile prevăzute de localităţile Bragadiru şi respectiv Voluntari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image