2017-01-22 10:10

ULTIMA ORA


Microsoft este la un pas de cumpărarea Skype, într-o tranzacţie de 8,5 miliarde de dolari

 |  13:39
Microsoft este la un pas de cumpărarea Skype, într-o tranzacţie de 8,5 miliarde de dolari
Microsoft este la un pas de cumpărareaserviciului de videoconferinţe online Skype, într-o tranzacţie de 8,5 miliardede dolari, inclusiv datorii, a declarat pentru Reuters o sursă apropiatăsituaţiei.

Celedouă companii ar putea anunţa marţi dimineaţă acordul, caresubliniază ambiţiile Microsoft în zona produselor şi serviciilor destinatecomunicaţiilor mobile, unde gigantul american a rămas în urma concurenţei penumeroase segmente de piaţă.

PreluareaSkype, care merge în pierdere, nu ar avea un impact imediat asupra situaţieifinanciare a Microsoft , dar ar putea face mai clarăca oricând intenţia companiei de a rivaliza cu Apple şi Google.

Microsoftdedică tot mai multe resurse serviciilor mobile şi internetului, pe măsură ceimportanţa pieţei computerelor personale, care susţine francizele de bază alecompaniei, Windows şi Office, este ameninţată tot mai mult.

ReprezentanţiiMicrosoft şi Skype au refuzat să comenteze informaţiile.

Dacănegocierile se vor încheia cu un acord, tranzacţia ar putea fi cea mai mareachiziţie din istoria de 36 de ani Microsoft.

Înpofida dublării veniturilor şi profitului în ultimii opt ani, acţiunileMicrosoft au evoluat într-un interval restrâns, stagnând practic în aceeaşiperioadă, deoarece investitorii sunt îngrijoraţi cu privire la capacitateacompaniei de concura cu noii rivali, precum Google, sau de a se adapta noilortehnologii.

Altesurse apropiate situaţiei au declarat anterior pentru Reuters că Facebook şiGoogle încearcă la rândul lor, separat, să încheie un parteneriat cu Skype.

Microsoftoferă deja servicii de video chat în cadrul Windows Live Messenger, care însănu sunt disponibile pe platforma mobilă Windows Phone 7.

Skype, care oferă servicii de conferinţe şi apeluri video şi audiope internet, dar şi de pe internet către linii tradiţionale de telecomunicaţii,este deja prezent cu aplicaţii pe cele mai populare platforme smartphone, AppleiPhone, BlackBerry şi Android, însă nu şi pe Windows Phone 7.

Serviciul de apeluri video al Apple, FaceTime, introdus recent peiPhone şi Mac, are succes în rândul consumatorilor. Google a adăugat deasemenea o funcţie de video chat la aplicaţia Google Talk prezentă în sistemulde operare Android.

Tranzacţiade 8,5 miliarde de dolari ar fi relativ mică pentru Microsoft, caredispune de lichidităţi şi investiţii pe termen scurt în valoare totală de 50miliarde de dolari. Skype are datorii pe termen lung de 686 milioane de doalri,care ar fi incluse în preţul negociat cu Microsoft.

Companiade videoconferinţe, cu sediul la Luxembourg, a amânat oferta publică iniţialăşi a început recent să caute alte soluţii de finanţare.

Skypea fost creată în anul 2003 şi cumpărată în 2005 de eBay pentru 3,1 miliarde dedolari. Compania a înregistrat anul trecut venituri de 860milioane de dolari şi o pierdere netă de 7 milioane de dolari, potrivit datelordin dosarul pentru oferta publică iniţială.

EBaya vândut în 2009 participaţia majoritară la Skype către un grup de investitoriîntr-o tranzacţie de circa două miliarde de dolari, păstrând totodată circa otreime din acţiunile companiei.

Ceamai mare tranzacţie încheiată până acum de Microsoft este achiziţionareaagenţiei de publicitate onlien aQuantive în 2007 pentru 6 miliarde de dolari,care s-a dovedit neinspirată. Acţionarii gigantului american au răsuflatuşuraţi când oferta de 47,5 miliarde de dolari făcută în 2008 pentru preluareaYahoo! a eşuat, făcând loc unui parteneriat pe căutări online care a adusoricum companiei majoritatea beneficiilor pe care le-ar fi obţinut printr-oachiziţie. Acţiunile Yahoo s-au înjumătăţit ca valoare din 2008 până înprezent.

Ceamai importantă achiziţie a Microsoft în zona internetului este preluarea a 1,6%din acţiunile Facebook în 2007 pentru 240 milioane de dolari. Compania ainvestit masiv însă în portalul MSN şi în motorul de căutare Bing, acumulândpierderi de 7 miliarde de dolari în ultimii patru ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image