2018-12-11 15:34


Mihai Necolaiciuc, audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie

 |  12:56
Mihai Necolaiciuc, audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie
Fostul director al CFR Mihai Necolaiciuc a fost dus, miercuri dimineaţă, laDirecţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat de procurori în dosarele încare este acuzat de prejudicierea companiei feroviare cu 70 de milioane deeuro.

Mihai Necolaiciuc a fost extrădat în 20 aprilie din SUA, fiind acuzatpentru un prejudiciu produs în perioada în care a condus Compania Naţională aCăilor Ferate Române (CN CFR).

Imediat după ce a fost adus în ţară, Mihai Necolaiciuc a fost dus direct laJudecătoria Sectorului 1, pentru confirmarea mandatelor de arestare emise penumele său în cele patru dosare în care a fost trimis în judecată.

În aceeaşi zi, două instanţe de la Judecătoria Sectorului 1 au confirmatlegalitatea măsurii preventive dispuse în cazul fostului director al CFR întrei din cele patru dosare. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti auamânat atunci pentru 27 aprilie judecarea celui de-al patrulea dosar. Instanţava lua miercuri după-amiază în discuţie legalitatea măsurii arestăriipreventive dispuse în acest dosar.

Avocatul Gheorghiţă Mateuţ declara atunci că în perioada următoare "arputea urma cereri de eliberare sub control judiciar", precum şi audieri laDNA ale lui Mihai Necolaiciuc.

Într-unul din cele patru dosare, în 16 februarie 2009,procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată peMihai Necolaiciuc pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselorpublice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-01-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...