2019-03-19 04:29


Mihai Sorin şi alte cinci persoane cu funcţii de conducere în fosta Petrom Service au fost arestaţi

 |  14:15
Tribunalul Bucureşti a decis vineri noapte arestareapreventivă pentru 29 de zile a omului de afaceri prahovean Mihai Sorin, fostdirector general al Petrom Service, şi a altor cinci persoane cu funcţii deconducere în PSV Company şi în alte firme, în dosarul spălării de banii.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor deCriminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au propus vineri instanţeiTribunalului Bucureşti arestareapreventivă pentru 29 de zile a lui Mihai Sorin, fost director general alPetrom Service, precum şi a lui Ionuţ Călinescu, Tatiana Dinu, Ioan Petran,Ioan Ciucă, Mihaela Nacu şi Ionuţ Adrian Efrime, toţi cu funcţii de conducereîn cadrul SC PSV Company SA (fosta petrom Service) şi a altor societăţicomerciale.

Cei şapte sunt acuzaţi de constituire a unui grupinfracţional, delapidare, evaziune fiscală, spălare de bani şi fals înînscrisuri sub semnătură privată.

Procurorii au stabilit că, prin încheierea unor contracte fictive derulatede către SC PSV Company SA, a fost retrasă în mod nejustificat suma totală deaproximativ 20 de milioane de lei, iar pentru disimularea fondurilor încasate,învinuiţii au înfiinţat 18 societăţi comerciale în care aveau calitatea deasociaţi, administratori sau împuterniciţi pe cont. Ei au fost reţinuţi în urmaaudierilor şi a altor activităţi făcute în dosarul 155/D/P/2007, au precizatprocurorii DIICOT într-un comunicat de presă.

În urma audierilor, instanţa Tribunalului Bucureşti a dispus, în noaptea devineri spre sâmbătă, emiterea mandatelor de arestare pe o perioadă de 29 dezile pentru şase din cei şapte, respectiv pentru Mihai Sorin, Ionuţ Călinescu,Tatiana Dinu, Ioan Petran, Ioan Ciucă şi Mihaela Nacu. În cazul lui IonuţAdrian Efrime, instanţa nu a admis propunerea procurorilor de arestarepreventivă.

Procurorii DIICOT, împreună cu poliţiştii de la combaterea crimeiorganizate şi cu jandarmii, au făcut, joi, 18 percheziţii domiciliare, înBucureşti, Ploieşti şi în localitatea ilfoveană Corbeanca. În urmapercheziţiilor au fost duse la sediul DIICOT 12 persoane şi au fost ridicatemai multe documente şi laptop-uri, asupra cărora vor fi făcute percheziţiiinformatice, dar şi un pistol cu gaze deţinut ilegal.

Procurorii DIICOT anunţau joi că .

Anchetatorii au stabilit că, în perioada 2006 - 2008, membrii grupăriişi-au oprit, în mod ilegal, bani de la firme pe care le administrau sau cărorale gestionau resursele financiare. Aceştia sunt suspectaţi şi de sustragere dela plata impozitelor şi taxelor către bugetul de stat, prin ascunderea surselorimpozabile sau taxabile, precum şi de disimularea originii ilicite a sumelor debani obţinute în acest fel, prin transferuri bancare succesive urmate deretragerea în numerar.

Astfel, prin folosirea a 18 firme, majoritatea înfiinţate în 2006 de cătreo parte din membri - asociaţi şi administratori -, aceştia au sprijinitangajaţii altei companii, pentru delapidarea acesteia, prin înregistrarea unoroperaţiuni fictive care să creeze aparenţa prestării unor servicii IT. Ei aufolosit acelaşi mod de operare şi pentru ascunderea sursei impozabile sautaxabile, prin declararea inexactă, în bilanţurile anuale şi situaţiilefinanciare depuse la organele fiscale, de date nereale cu privire la profitulimpozabil şi livrările sau prestările de servicii.

Surse judiciare declarau, joi, pentru MEDIAFAX, că omul de afaceriprahovean Mihai Sorin ar fi înfiinţat, în perioada 2003 - 2007, mai multesocităţi comerciale pe numele său sau ale unor apropiaţi. Aceste firme aveaucontracte cu Petrom Service, căreia îi livrau diferite produse sau servicii lapreţuri supraevaluate, în dauna acţionarilor şi a statului.

Una dintre acuzaţiile din dosar este legată de firma Serapis, condusă desoţia omului de afaceri, firmă profilată pe servicii de curăţenie, care,potrivit anchetatorilor, ar fi executat lucrări de dezinsecţie la Petrom şiPetrom Service la preţuri supraevaluate.

Mihai Sorin deţine un post de radio la Ploieşti şi are mai multe afaceri legate decomerţ în judeţul Prahova


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-08-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...