2017-01-16 17:55

ULTIMA ORA


Mihail Hodorkovski afirmă că îi este milă de judecătorul care l-a condamnat

 |  14:32
Mihail Hodorkovski afirmă că îi este milă de judecătorul care l-a condamnat

Mihail Hodorkovski, fostul director al grupuluipetrolier Iukos, deţinut din 2003 şi a cărui pedeapsă a fost prelungită până în2017, a declarat, într-un interviu, luni, că îi este milă de judecătorul carel-a condamnat, pentru că acesta a fost "bulversat" de presiunipolitice.

"Poatecă nu vă va veni să mă credeţi, dar chiar mi-e milă de (Viktor) Danilkin. Nupare să fie o persoană atât de rea. Într-o anumită măsură, el este conştiinciosşi profesionist", a declarat Hodorkovski, într-un interviu realizat princorespondenţă cu săptămânalul rus Vlast.

"L-aupresat cu cruzime. Persoanele care au făcut asta sunt adevărate canalii",a adăugat el.

Hodorkovskia mai spus că el crede că judecătorul nu a redactat personal decizia şi chiarcă textul nu ar fi fost scris de un magistrat.

"Suntconvins că judecătorul Danilkin nu l-a scris personal. Este mai degrabă unproces verbal de reglări de conturi politice", a declarat el.

Săptămânatrecută, Natalia Vasilieva, o asistentă a judecătorului Viktor Danilkin, care aîndeplinit şi funcţia de purtător de cuvânt al tribunalului la acest proces, adenunţat şi ea un dosar "politic" şi a afirmat că decizia i-a fostimpusă judecătorului.

Danilkin anegat aceste acuzaţii, calificându-le drept calomnie.

Interviullui Hodorkovski, a cărui dată nu este precizată, nu face nicio referire ladeclaraţiile lui Vasilieva.

Mihail Hodorkovski şiprincipalul său asociat Platon Lebedev sunt deţinuţi începând din 2003, eifiind condamnaţi în 2005 la opt ani de închisoare pentru escrocherie şievaziune fiscală. Pedeapsa le-a fost prelungită la 30 decembrie până în 2017,pentru furt de petrol şi spălare de bani.

Al doileaproces a fost considerat de numeroşi observatori drept urmarea unei reglări deconturi politice cu un om de afaceri care a ţinut piept Kremlinului şi carefinanţa opoziţia. Decizia a fost criticată de numeroase capitale occidentale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image