2017-01-23 08:41


Mii de angajaţi din sectorul bugetar vor rămâne fără locuri de muncă

 |  11:02
Mii de angajaţi din sectorul bugetar vor rămâne fără locuri de muncă

Mii de angajaţi din sectorul bugetar vor fi concediaţi în contextul în care CFR Călători şi Poşta Română disponibilizează peste 1.600 de oameni la începutul lunii aprilie, iar minele Petrila, Uricani şi Paroşeni, unde lucrează 2.400 de oameni, vor fi închise în următorii cinci ani.

Pentru închiderea a trei mine de cărbune, România va cheltui 270 milioane de euro.

Măsura este conformă cu normele UE privind ajutoarele de stat, deoarece ajutorul acordat pentru acoperirea costurilor de producție va scădea în mod progresiv și întrucât România s-a angajat să pună în practică măsuri complementare pentru diminuarea impactului social și de mediu al închiderii, potrivit Comisiei Europene.

Din 23 martie, primii care vor pleca vor fi o mie de salariaţi CFR Călători. Aceştia vor obţine însă şase salarii compensatorii. Sindicaliştii au negociat ştergerea unor persoane de pe listele de concedieri, în urma discuţiilor cu proaspătul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare.

În condiţiile în care peste 1.100 de angajaţi CFR Călători vor fi pleca, iar sindicatele contestă decizia, ministerul Transporturilor susţine că disponibilizările au fost convenite cu FMI. "Vom lua în calcul toate măsurile pentru îndeplinirea angajamentelor pe care le avem cu FMI-ul", a declarat acesta.

De asemenea, un număr de 618 persoane, care stau acasă cu 75% din salariu de luni bune, vor pleca de la Poşta Română şi ar putea primi la plecare sume consistente. Contractele de muncă ale acestora vor înceta în jurul datei de 15 aprilie, iar Posta Română va emite deciziile de concediere la începutul lunii martie, scrie realitatea.net.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-28

TAGURI: concedieri, CFR, Poşta_Română, mineComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

UNI MUMA , ALTI CIUMA
23 Feb 2012

SI , COMPANIILE, REGIILE, AUTORITATILE, AGENTIILE,.... ACOLO NU SE FAC DISPONIBILIZARI ??? ALO PDL SUNTETI PE FIR...
ION
23 Feb 2012

De unde a-ti scos-o ca posta si cfr sunt sectorul bugetar? Una este sectorul bugetar si alta companiile cu capital majoritar sau integral de stat. Mai cititi si voi legile.

Adauga un comentariu

Random image