2016-10-26 12:31

ULTIMA ORA


Mii de doze de vaccin, nefolosite

 |  17:50
Mii de doze de vaccin, nefolosite

Aproximativ 9.000 de doze de vaccin antigripal au rămas nefolosite în judeţul Teleorman, “ele urmând a fi păstrate şi depozitate în condiţii adecvate şi sub strictă supraveghere”, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman. Reprezentanţii DSP spun că nu se vor mai elibera vaccinuri antigripale din depozitul DSP Teleorman, “avându-se în vedere evoluţia favorabilă a virozelor respiratorii şi a gripei din ultimele săptămâni”.

Măsura survine deciziei specialiştilor Ministerului Sănătăţii de a se vaccinarea antigripală sezonieră pe o perioadă de şapte-zece zile. În Teleorman au ajuns în ultima parte a anului trecut circa 30.000 de doze de vaccin antigripal, ele fiind repartizate cu prioritate medicilor de familie, unităţilor spitaliceşti şi instituţiilor sociale de ocrotire a copiilor şi vârstnicilor din judeţ. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-11-18

TAGURI: vaccinare, antigripal, vaccine, doze, Teleorman, evoluţie, DSPComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Un număr de 115.000 doze de vaccin hexavalent, în țară Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, Valentin Popescu, a declarat, marţi, că... 11 Oct 2016 | (0)
Ministrul Sănătăţii, despre legea vaccinării: Întregul Guvern trebuie să şi-o asume Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că... 23 Oct 2016 | (0)