2017-01-24 09:05


Mii de sârbi în stradă pentru Djokovic, dar şi pentru echipele de polo şi handbal

 |  10:36
Mii de sârbi în stradă pentru Djokovic, dar şi pentru echipele de polo şi handbal

Mii de persoane au ieşit duminică seara pe străzile din Belgrad şi în principalele oraşe din Serbia pentru a sărbători două succese internaţionale la tenis şi polo pe apă, dar şi pentru cucerirea medaliilor de argint de către handbaliştii sârbi la Campionatul European 2012, scrie Agerpres.

Sfidând frigul pătrunzător, cu drapele în culorile naţionale şi scandând 'Serbia, Serbia', sute de belgrădeni au invadat piaţa centrală pentru a celebra victoria compatriotului lor Novak Djokovic la Australian Open, titlul european adjudecat de echipa de polo la Eindhoven, precum şi medaliile de argint cucerite de echipa naţională la Campionatul European de handbal 2012, în cursul finalei găzduită de capitala sârbă.

Însoţită de o coloană de maşini cu claxoanele puse în funcţiune, mulţimea a străbătut centrul oraşului Belgrad pentru a-i sărbători pe 'eroii naţionali într-o zi unică în istoria sportului din Serbia'.

'Nole (diminutivul lui Novak) tu eşti sufletul Serbiei', scanda mulţimea la adresa lui Djokovic după victoria în faţa lui Rafael Nadal la Australian Open, în cea mai lungă finală din istorie a unui turneu de Mare Şlem, după aproape şase ore - 5-7, 6-4, 6-2, 6-7 (5/7), 7-5).

Suporterii sârbi au savurat duminică şi victoria echipei lor de polo în finala cu Muntenegru (9-8) de la Campionatul European, în timp ce handbaliştii sârbi au pierdut în finala Europeanului în faţa Danemarcei (19-21), chiar la Belgrad.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-18

TAGURI: sarbi, djokovic, handbalComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image