2017-01-20 01:42

ULTIMA ORA


Mii de turişti europeni, repatriaţi din Tunisia din cauza revoltelor

 |  15:57
Mii de turişti europeni, repatriaţi din Tunisia din cauza revoltelor

Redeschidereaaeroporturilor tunisiene permite repatrierea, la acest sfârşit de săptămână, acâtorva mii de turişti europeni blocaţi în această ţară, din cauza problemelorlogistice, legate în special de menţinerea interdicţiilor de circulaţie.

ÎnGermania, Marea Britanie sau Belgia, principalele agenţii de turism estimausâmbătă că vor putea repatria mare parte din clienţii lor până la sfârşitulsăptămânii.

ÎnFranţa, o ţară care trimite în mod tradiţional grupuri mari de turişti înTunisia, agenţiile estimau că repatrierea lor se va întinde pe mai multe zile.

Pentrutoate agenţiile principala problemă este găsirea de avioane suplimentare pentrua asigura repatrierea anticipată a tuturor turiştilor, în afară de zborurile deîntoarcere prevăzute.

Aproximativ5.000 de turişti au fost repatriaţi sâmbătă în Germania, dintre care 1.000 degrupul TUI, cu plecare de pe aeroporturile Monastir şi Djerba.

Vorfi efectuate zboruri speciale operate de companiile germană TUIFly şi tunisianăNouvelair.

ReweTouristik a anunţat, de asemenea, repatrierea celor 2.100 de clienţi ai săi, întimp ce Thomas Cook Germania prevedea aducerea în ţară a 1.800 de turişit. Optzboruri speciale erau prevăzute pentru sâmbătă după-amiază.

ThomasCook a fost primul operator german care a recurs la repatrieri, evacuând vineriseara circa 230 de turişti.

ÎnMarea Britanie, majoritatea turiştilor urmau a fi repatriaţi sâmbătă seara, întimp ce 1.500 s-au întors deja vineri.

ABTA,asociaţia britanică a tour-operatorilor, susţine că nu deţine cifre exacteprivind numărul turiştilor britanici blocaţi în Tunisia, dar estimează căaceştia sunt între 2.000 şi 3.000 de persoane. Acest număr "scade din orăîn oră", a adăugat aceasta.

ÎnBelgia, agenţiile cred că vor putea aduce în ţară circa 1.400 de clienţi laacest sfârşit de săptămână, dintre care 1.000 cu compania Jetair. Un al treileaavion urma să plece sâmbătă seara din Djerba. Alte trei zboruri sunt programateduminică pentru repatrierea ultimilor turişti. Thomas Cook Belgia intenţioneazăsă aducă 360 de persoane la Bruxelles, după ce vineri a adus 180.

ÎnElveţia, Kuoni susţine că nu are nevoie de alte zboruri în afara celor patrudeja programate, pentru repatrierea celor 230 de clienţi ai săi.

ÎnFRANŢA, Asociaţia tour-operatorilor este mai puţin optimistă decât numeroasealte astfel de asociaţii europene.

Avândîn vedere "constrângerile puternice" legate de interdicţiile decirculaţie aflate în vigoare în Tunisia şi de dificultatea de a găsi avioane şiechipaje, aceasta consideră că nu va fi posibil să repatrieze toţi francezii laacest sfârşit de săptămână. Operaţiunile "se vor întinde în mod sigur pezilele următoare".

ThomasCook Franţa a prevăzut totuşi, "dacă totul se petrece bine", sărepatrieze 700 de clienţi până duminică seara, graţie celor două curseprevăzute iniţial, dar şi zborurilor închiriate.

Ungrup de 34 de turişti din Polonia, care urmau să fie repatriaţi sâmbătă dinTunisia, au rămas blocaţi deoarece avionul lor nu a primit autorizaţia de aateriza la Monastir. "Din nefericire, compania care organizează zborul nua primit autorizaţia de a ateriza pe unul dintre cele două aeroporturi dinMonastir, unde am fi putut să ne transportăm clienţii în siguranţă", adeclarat Piotr Zawistowski, directorul agenţiei Triada, pentru TVN24.

Turiştiipolonezi, care se află în regiunea Monastir şi în insula Djerba, vor putea săplece probabil luni, a adăugat el.

Înaşteptare, toate agenţiile de turism şi-au suspendat plecările până luni celpuţin. În cazul unora dintre ele, suspendarea este valabilă până la 24ianuarie.

Majoritateaau propus amânarea vacanţelor în această ţară pentru o altă dată sau o altădestinaţie. Unele dintre ele au propus chiar rambursarea sejurului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-03-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image