2018-07-18 19:49


Militante împotriva agresiunii sexuale, atacate în Piaţa Tahrir

 |  15:26
Militante împotriva agresiunii sexuale, atacate în Piaţa Tahrir

Un grup de bărbaţi a atacat vineri seară femeile care au manifestat împotriva hărţuirilor sexuale în Piaţa Tahrir din Cairo, potrivit unor martori. Unele dintre participante au fost agresate sexual chiar dacă acestea erau însoţite de bărbaţi veniţi să le protejeze.

Pentru a denunţa agresiunile sexuale recente, câteva zeci de femei, însoţite de bărbaţi veniţi să le sprijine şi să le protejeze, au decis să se adune în Piaţa Tahrir. Totodată, mii de egipteni manifestau în aceeaşi zonă pentru a cere retragerea lui Ahmad Chafiq, ultimul premier din timpul lui Hosni Mubarak, care urmează să se confrunte cu Mohammed Morsi, din partea Fraţilor Musulmani, în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale de săptămâna viitoare.

Potrivit uneia dintre participante, în timp ce traversau piaţa, femeile au fost atacate de bărbaţi 'mai degrabă tineri'. 'Mărşăluiam în şir, iar voluntarii care erau acolo pentru a ne proteja au format cordoane în jurul nostru', a adăugat o altă participantă.

 'Am avut sentimentul clar al unei puternice ostilităţi (…) Până la urmă, numeroşi bărbaţi s-au îndreptat înspre noi. S-a petrecut extrem de repede. Am simţit o mână sau două, însă am avut noroc, un bărbat m-a scos de acolo extrem de repede. Însă majoritatea (celorlalte femei) au fost victime ale atingerilor sexule', a explicat femeia.

'Una din prietenele mele a încercat să se adăpostească într-un magazin din apropiere, însă bărbaţii care îl deţineau au coborât cortina' văzând-o venind, a subliniat aceasta. În timp ce voluntarii se băteau cu agresorii, altele au fost împinse în grilaje şi au fost atinse prelung.

În Egipt, numeroase femei, chiar şi străine, cu văl sau fără, se plâng de atingerile sau de remarcile obscene care au loc zilnic în locurile publice. După ce una din principalele corespondente ale postului american CBS, Laura Logan, a fost victima unei agresiuni sexuale în ziua căderii lui Mubarak, comisă de 200-300 de bărbaţi, problema a fost mediatizată în străinătate, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-09-21

TAGURI: agresiune_sexuală, Piaţa Tahrir, bărbat

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova