2017-01-22 22:19


Ministerul Culturii trage un semnal de alarmă asupra actelor de vandalism de la Hala Matache

 |  14:36
Ministerul Culturii trage un semnal de alarmă asupra actelor de vandalism de la Hala Matache

Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Hunor Kelemen, cere, primarului general Sorin Oprescu, precum şi Prefecturii Capitalei să acţioneze urgent pentru stoparea actelor de vandalism din zona monumentului istoric Hala Matache, pentru recuperarea furturilor, identificarea şi pedepsirea făptaşilor.

”Ministrul Culturii şi Patrimoniului Naţional, domnul Kelemen Hunor, a luat act cu îngrijorare şi revoltă de actele de vandalism şi furturile sesizate în perimetrul Halei Matache din Bucureşti. Ministrul Culturii cere imperativ Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti, personal domnului primar general Sorin Oprescu, precum şi Prefecturii Municipiului Bucureşti şi instituţiilor abilitate să acţioneze urgent şi energic pentru stoparea actelor de vandalism, recuperarea furturilor, identificarea şi pedepsirea făptaşilor”, se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii .

”După cum se ştie, Hala Matache, monument istoric de clasa B, se află pe traseul proiectat al noii magistrale rutiere Buzeşti-Berzei. Ca urmare a dezbaterii iniţiate de specialişti şi reprezentanţi ai societăţii civile, proiectul iniţial de mutare a Halei a fost sistat anul trecut, urmând a se găsi o soluţie urbanistică de prezervare a monumentului pe actuala poziţie. Prin urmare, monumentul a fost trecut în conservare, responsabilitatea pentru paza şi integritatea acestuia revenind Primăriei Generale a Municipiului Bucureşti”, subliniază MCPN.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-05-13

TAGURI: Ministerul_ Culturii, Hala Matache, vandalism, stopareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
19 Feb 2012

Nu zau!Un veterinar maghiar,pe care fix in cot il doare de patrimoniul romanesc,sare in apararea unei ruine!Putin ii pasa lui Hunor de sandramaua Matache;trebuie sa se tina de cuvant fata de aliatii pedelaci si sa-i puna bete-n roate lui Sorin Oprescu!

Adauga un comentariu

Random image