2018-12-11 04:28


Ministerul Economiei a semnat 70 de contracte pentru finanţarea tinerilor întreprinzători

 |  15:37
Ministerul Economiei a semnat 70 de contracte pentru finanţarea tinerilor întreprinzători
Ministerul Economiei, prin Agenţia pentruimplementarea proiectelor pentru IMM-uri, a semnat miercuri primele 70 decontracte de finanţare nerambursabilă în cadrul programului de sprijinire atinerilor întreprinzători.

Primelecontracte sunt pentru tineri care-şi asigură din surse proprii partea decofinanţare.

Din22 februarie, data lansării programului, şi până la 17 aprilie au fostînmatriculate 1.859 de microîntreprinderi, fiind înregistrate online 700 deplanuri de afaceri.

"Ordonanţaşi-a atins scopul, avem 3.000 de cereri de finanţare. La această oră, acestefirme vor crea 6.000 de locuri de muncă", a declarat miercuri, într-oconferinţă de presă, ministrul Economiei, Ion Ariton.

El a arătatcă până la finele anului obiectivul este dublarea numărului de firme dinprogram şi al locurilor de muncă.

"Sperămcă facilităţile oferite de program să fie utilizate într-o manieră corectă.Acest program va contribui în mod cert la creşterea economică a României",a declarat miercuri, în conferinţă, premierul Emil Boc.

Majoritateafirmelor înregistrate sunt din domeniul întreţinerii şi reparaţiilor auto,urmate de cele cu activităţi de fabricare a pâinii, prăjiturilor şi produselorproaspete de patiserie şi restaurante.

Tinerii auputut să înregistreze firmele din 11 februarie, iar depunerea planurilor deafaceri pe site-ul Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelorpentru IMM-uri (AIPPIMM) a început pe 22 februarie.

În cadrulProgramului, întreprinzătorii în vârstă de până la 35 de ani pot beneficia definanţare de până la 10.000 de euro. Programul are în acest an un buget de 21milioane de lei şi vizează susţinerea a peste 1.100 de întreprinzători.

Înscriereaîn program este continuă şi se face on line pe site-ul AIPPIMM. Vor fifinanţate, printre altele, achiziţia de terenuri pentru construcţii şi/sauamenajări efectuate în cadrul proiectului, construirea sau achiziţia de spaţiidestinate realizării activităţii pentru care s-a solicitat finanţare, de mobilier,echipamente tehnologice, maşini, utilaje şi instalaţii de lucru.

Pentru abeneficia de finanţare nerambursabilă, întreprinzătorii trebuie să angajezeminimum două persoane şi să reinvestească anual 50% din profit. Alte facilităţiacordate debutanţilor în afaceri sunt scutirea de la plata contribuţiilor deasigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpuluilucrat de cel mult patru salariaţi, angajaţi pe durată nedeterminată.

De asemenea,aceştia vor primi garanţii de la Fondul Naţional de Garantare a Creditelorpentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii pentru creditele contractate în vederearealizării planurilor de afaceri acceptate de AIPPIMM, până la 80% din valoareacreditului solicitat, în limita sumei de 80.000 de euro.

În vedereaobţinerii finanţării, vor fi transmise la bancă, în limita bugetului anual,planurile de afaceri care au obţinut cel puţin punctajul minim şi care au fostavizate de Agenţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-05
loading...





Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image



Ultimele stiri






loading...