2016-12-08 10:05

ULTIMA ORA


Miniştrii de finanţe din zona euro au ajutat Grecia să evite falimentul

 |  07:13
Miniştrii de finanţe din zona euro au ajutat Grecia să evite falimentul

Miniştrii de finanţe din zona euro au ajutat marţi dimineaţă Grecia să evite falimentul prin susţinerea unui plan de salvare care cuprinde un ajutor public şi o ştergere parţială a datoriei Atenei deţinute de creditorii privaţi. Prin această decizie fără precedent, Grecia ar trebui să fie în măsură să ramburseze o datorie de 14,5 miliarde de euro până la 20 martie şi să evite astfel intrarea în incapacitate de plată. 

Potrivit unui responsabil european, forumul Eurogrupului a căzut de acord asupra acestui plan ce va permite Greciei să evite falimentul, după mai mult de douăsprezece ore de negocieri intense. "Miniştrii redactează declaraţia finală", a afirmat responsabilul.

Respectând cerinţele creditorilor ei publici (angajamente scrise de cei doi şefi ai partidelor de coaliţie, un plan de economii de 3,3 miliarde de euro), Atena a îndeplinit pe hârtie partea sa din contract.

Întrucât finanţatorii principali de fonduri ai Greciei s-au lovit de o gaură de câteva miliarde de euro, ce trebuie astupată pentru a se ajunge la reducerea datoriei ţării la 120% din PIB până în 2020, aşa cum au vrut Fondul Monetar Internaţional şi unele ţări din zona euro, ca Germania şi Luxemburg, negocierile au mers foarte încet.

Potrivit unei o surse guvernamentale europene, planul de salvare va permite reducerea datoriei Greciei la 120,5% până în 2020, faţă de 160% în prezent, scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-05

TAGURI: Grecia, euro, faliment, miniştriiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

ASF poate cere intrarea în faliment a Carpatica Asig Instanța supremă a decis respingerea contestației formulată de DNA privind revocarea măsurii... 05 Dec 2016 | (0)
Transgaz, interesată să preia operatorul de transport al gazelor din Grecia Societatea Națională Transgaz va analiza dacă este benefic să achiziționeze acțiuni la... 04 Dec 2016 | (1)