2017-01-24 07:12


Ministrul britanic al Sănătăţii, huiduit şi îmbrâncit de protestatari

 |  08:10
Ministrul britanic al Sănătăţii, huiduit şi îmbrâncit de protestatari

Ministrul britanic al Sănătăţii, Andrew Lansley, a fost huiduit şi îmbrâncit de protestatari, în momentul în care acesta a sosit la reşedinţa londoneză a primului ministru din Downing Street 10 pentru a participa la o reuniune consacrată reformelor contestate ale guvernului în sistemul de sănătate.

Argumentând că reformele vor elimina birocraţia şi vor oferi medicilor mai mult control, guvernul britanic condus de conservatori planifică o revizuire majoră a Serviciului Naţional de Sănătate (National Health Service – NHS), care oferă tratament gratuit pentru toţi britanicii.

Protestatarii reclamă în schimb că ele vor submina universalitatea sistemului şi vor oferi companiilor private o cotă mai mare de îngrijiri medicale. Astfel, June Hautot, un participant la protest în vârstă de 75 de ani, l-a acuzat pe Lansley de încercare de a privatiza NHS, finanţat de stat.  În contextul în care Marea Britanie caută să taie cheltuielile cu 80 de miliarde de lire sterline (127 miliarde dolari) până în 2015, legea propusă se loveşte de o opoziţie acerbă în Parlament, informează Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-06-05

TAGURI: Andrew_Lansley, ministru, britanic, îmbrâncit, huiduitComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image