2017-01-25 01:26


Ministrul Muncii, înlăturat de la negocierile dintre Guvern, sindicate şi patronate

 |  13:06
Ministrul Muncii, înlăturat de la negocierile dintre Guvern, sindicate şi patronate

Soluţiapentru a pune capăt conflictului dintre partenerii sociali şi ministrul Muncii,Ioan Botiş, a fost găsită de Emil Boc. Sindicatele şi patronatele vor discutade-acum încolo direct cu premierul. Totul, după ce marţi, sindicatele s-ausupărat şi au cerut demisia ministrului Muncii, conform Realitatea.net

"DomnulBotiş, în opinia noastră, nu este un interlocutor. A tăcut tot timpul, nu aspus nimic, a tăcut tot timpul", a spus preşedintele UGIR - 1903, CezarCorâci.

Dicuţiilede la Palatul Victoria, de marţi seară, s-au purtat după ce sindicatele şipatronatele au refuzat să mai participe la negocierile pe Codul Muncii cuministrul Ioan Botiş. "I-am comunicat ministrului Muncii că este unmincinos. I-am comunicat că nu mai venim la discuţii. Cerem demisia lui Botişşi o să discutăm cu premierul de acum înainte", a precizat Bogdan Hossu,preşedintele Cartel Alfa.

Totula pornit de la două declaraţii: "Cred că azi (marţi - n.r.) reuşim săfacem un pas astfel încât până pe 21 ianuarie să prezentăm o variantă finalăatât pe Codul Muncii cât şi pe legile privind dialogul social", a declaratIoan Botiş.

"Celmai puternic bloc patronal a hotarât că formula actuală a Codului Muncii, aşacum a fost negociat în comsiliile de experţi, să fie validată", a declaratDan Matei Aghaton, purtătorul de cuvânt al Alianţa Confederaţiilor Patronaledin România.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image