2017-01-19 17:09

ULTIMA ORA


Mircea Băsescu: Fratele meu m-a sunat să mă întrebe despre asocierea fiicei mele cu Mironescu

 |  16:11
Mircea Băsescu: Fratele meu m-a sunat să mă întrebe despre asocierea fiicei mele cu Mironescu

MirceaBăsescu a declarat miercuri că a fost sunat de Traian Băsescu, acestaîntrebându-l despre implicarea fiicei sale, Raluca, într-o firmă cu fostul secretargeneral al MAI Laurenţiu Mironescu, arestat în dosarul privind corupţia dinPortul Constanţa.

MirceaBăsescu a spus că fratele său, preşedintele Traian Băsescu, l-a sunat pentrua-i cere lămuriri despre implicarea fiicei sale, Raluca, într-o firmă în careeste parteneră cu Laurenţiu Mironescu.

"Normalcă fratele meu m-a întrebat ce face nepoata lui. Ce-i aşa mare ştire de presă?Nu era normal să mă întrebe ce face nepoata mea, în ce firmă este ea cuMironescu? Atunci nu ştiam nici eu, după aia m-am lămurit şi i-amexplicat", a declarat Mircea Băsescu.

Ela precizat că fiica sa, Raluca, a intrat în SC Interprest Trading SRL, cu treila sută din acţiuni, în anul 2008, în momentul în care a terminat facultatea,dar firma respectivă aproape că nu a funcţionat.

"Aintrat în firma aia în 2008, când Mironescu era deputat. Firma era mai de multfăcută. A intrat cu trei la sută, pe motiv că ştia engleză, ştia turcă, terminafacultatea - ASE. Dacă vă uitaţi la Registrul Comerţului - m-am interesat şi eu- vedeţi că în 2008 firma asta a avut, dacă nu mă înşel, o cifră de afaceri devreo 4.000 de lei. În 2009, a avut cifră de afaceri zero, iar în 2010 nicimăcar n-a depus bilanţul. Nu ştiu sigur, dar s-ar putea să fi depus hârtiilepentru suspendarea activităţii. În firma aia n-a făcut nimic, nimic. Un om cutrei la sută într-o firmă nu face nimic", a declarat Mircea Băsescu,adăugând că fiica sa nu are nicio altă legătură cu acest caz "şi nici cudomnul Bogatu şi nici cu domnul Banias".

Deasemenea, el a mai spus că îi cunoaşte personal pe Laurenţiu Mironescu, MirceaBanias şi Eugen Bogatu, dar că nu a avut nicio firmă cu vreunul dintre ei şiniciun fel de relaţii de afaceri.

"Nuam avut nicio legătură de afaceri cu Mironescu, cu Bogatu sau cu Banias, deşi îicunosc pe toţi trei", a spus Mircea Băsescu.

Într-uninterviu acordat ziarului "Ring", Mircea Băsescu a explicatîmprejurările în care i-a cunoscut pe Laurenţiu Mironescu şi Mircea Banias.

"Îicunosc foarte bine pe amândoi. Suntem comandanţi. Cu domnul Mironescu am lucratîn aceeaşi întreprindere, nu-i normal să ne cunoaştem? Apoi, când eu lucramaici ca angajat al firmei «Plusfood», Mironescu a ajuns directorul portului.Păi cum să nu cunosc directorul pe terenul căruia îmi desfăşor activitatea cusocietatea?", a spus Mircea Băsescu.

Întrebatdacă are o relaţie de prietenie cu Mironescu, el spus că nu poate spune acestlucru, precizând însă că acesta a fost "de atâtea ori" în biroul său.

"Sunttotuşi un agent economic destul de important în Portul Constanţa Sud. Mai mult,tatăl domnului Mironescu a fost unul dintre cei mai mari comandaţi pe care i-aavut flota românească. Şi dacă îmi amintesc bine, i-a fost comandant frateluimeu, când a terminat Institutul de Marină. Traian a avut un deosebit respectpentru domnul comandant Ţuchi Mironescu. M-a surprins când am aflat de ce esteacuzat fiul său. Nu mă aşteptam", a adăugat fratele şefului statului.

MirceaBăsescu a mai spus că şi pe Mircea Banias îl cunoaşte de foarte mult timp."Dar vreau să vă spun că în ceea ce îl priveşte pe Banias încă am marirezerve că ar fi implicat în aşa ceva. Nu vreau să se înţeleagă că am fost maiprieten cu unul sau cu altul, dar Banias mi se pare mai puţin tentat să seimplice în chestii de genul acesta. Dar ceea ce vă spun este o impresie purpersonală, nu pot eu să contest ce spun procurorii", a adăugat MirceaBăsescu.

LaurenţiuMironescu este asociat, în firma INTERPREST TRADING SRL, cu nepoatapreşedintelui Traian Băsescu, Raluca Băsescu, alături de alte trei persoane.Firma are ca obiect principal de activitate depozitarea.

Instanţasupremă a decis, miercuri, arestarea preventivă a 29 de persoane reţinute deprocurorii anticorupţie în cazul importurilor nelegale din Portul Constanţa.

Astfel,au fost arestaţi Laurenţiu Mironescu, fost secretar general al MinisteruluiAdministraţiei şi Internelor, Eugen Bogatu, fost director al Direcţiei DomeniiPortuare din cadrul Companiei Naţionale Administraţia Porturilor MaritimeConstanţa, Liviu Adrian Durbac, şef al Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, înprezent şef al Biroului Vamal Târguri şi Expoziţii Bucureşti, Liviu Costel Bratuşi Claudiu-Constantin Olteanu, adjuncţi ai şefului Biroului Vamal Constanţa SudAgigea, Adrian Sorin Pătraşcu, ofiţer de poliţie, comandant al "Grupuluide nave" Constanţa din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei deFrontieră, precum şi inspectori, lucrători, comisionari şi intermediari vamali,asociaţi şi administratori ai unor firme.

Deasemenea, instanţa a emis mandat de arestare preventivă în lipsă pentru El HajAhmad, cetăţean libanez, intermediar vamal.

Înacest dosar este cercetat şi senatorul PDL Mircea Marius Banias, în cazulacestuia procurorii luând măsura interdicţiei de a părăsi ţarapentru 30 de zile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-03-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image