2019-03-23 09:43


Mircea Băsescu: În locul regelui, Traian ar fi spus

 |  12:39

PreşedinteleBăsescu ar fi spus "împuşcaţi-mă" dacă s-ar fi aflat în postura de aabdica, asemenea fostului rege Mihai, a comentat fratele şefului statului, MirceaBăsescu, pentru ediţia online de week-end a cotidianului constănţean Replica.

"Păi,dacă ar fi fost Traian în locul lui, ar fi spus: împuşcaţi-mă, nu ar fiabdicat. Sunt atâtea exemple de regi care au fost omorâţi. Dacă Regele Mihai nuar fi abdicat, probabil că ar fi fost omorât şi atunci ar fi devenit un erou(...)Alteţa Sa nu a fost jignit de ceea ce a spus fratele meu, acesta esteadevărul. De ce acum, de ce nu acum o lună sau mâine? Uite, acum a venitdiscuţia şi a spus-o ", a declarat, pentru www.replicaonline.ro, MirceaBăsescu.

Fratelepreşedintelui a fost critic şi faţă de atitudinea liderului PNL Crin Antonescu.

"I-aluat apărarea Regelui, vorbind de preşedintele ales de majoritatea poporului cafiind beţiv... Păi, cum poate să vorbească aşa? Este preşedintele, ales demajoritate, democratic, iar el ca profesor ar trebui să ştie noţiuni de genuldemos kratos. Alteţa Sa s-a bucurat când a fost decorat de Stalin... Alteţa Saa scris şi a semnat cu mânuţa lui că renunţă la titlul de Rege şi trebuie să îicerem scuze? Iar despre preşedintele ales să spunem că e beţiv sau mai ştiu euce? Alteţa Sa nu mai e Rege pentru că a renunţat. Când îl va unge Patriarhuliar Rege, atunci va fi Rege din nou. Eu ştiu că Regele e trimisul lui Dumnezeupe pământ, ori el a renunţat, a dat scris că nu mai este bun pentruRomânia", a mai declarat Mircea Băsescu cotidianului din Constanţa.

LiderulPNL, Crin Antonescu, i-a adresat, joi, o scrisoare Regelui Mihai în care îicere iertare, în numele tuturor românilor, pentru jignirile pe care şefulstatului român, Traian Băsescu, catalogat drept un "apatrid moral", ile-a adus, săvârşind astfel o "agresiune stupidă şi ticăloasă".

"Majestate,Vă scriu în numele tuturor românilor, republicani sau monarhişti, care-şiiubesc ţara şi îşi respectă istoria. Aţi fost jignit încă o dată şi am fost cutoţii jigniţi încă o dată de către un apatrid moral, care se află astăzi,vremelnic şi din ce în ce mai abuziv, în fruntea statului român. În numeletuturor compatrioţilor mei care Vă respectă ca pe un simbol al istorieinoastre, Vă cer eu iertare pentru această agresiune stupidă şi ticăloasă",îi scrie Antonescu Regelui Mihai.

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat, miercuri, la B1 TV, că decizia Regelui Mihai de aabdica a fost "un act de trădare",, el adăugând totodată că relaţiasa de apropiere cu prinţul Paul a fost un gest pentru a proba că nu are nimiccu Casa Regală.

"Totcontinuăm să considerăm că abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu.A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din parteaRegelui. Acesta este punctul meu de vedere", a spus Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...