2018-07-18 06:19


UPDATE. Mircea Diaconu a fost declarat incompatibil! S-a retras din Guvern!

 |  13:53
UPDATE. Mircea Diaconu a fost declarat incompatibil! S-a retras din Guvern!

UPDATE, ora 20.10. Ministrul Culturii, Mircea Diaconu, a declarat marţi că se retrage din Guvern. “Eu mă retrag din Guvern, deci nu mă dă nimeni afară”, a spus Diaconu, într-o conferinţă de presă, la sediul PNL.

UPDATE, ora 17.51: Mircea Diaconu a fost declarat incompatibil! Puiu Haşotti propus de PNL pentru funcţia de Ministru al Culturii

Liderul senatorilor liberali, Puiu Haşotti, este propunerea PNL pentru funcţia de ministru al Culturii, în locul lui Mircea Diaconu, declarat incompatibil, au declarat, marţi, pentru Mediafax, surse din partid.

UPDATE, ora 17.45: Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, că va discuta la Guvern cu ministrul Culturii, Mircea Diaconu, declarat incompatibil, el precizând că înlocuitorul acestuia pentru a ocupa portofoliul îi va fi propus de liderul PNL, Crin Antonescu.

"Acum, de la partid merg la Guvern să discut cu domnul Diaconu. E o interdicţie legală, domnul Diaconu m-a asigurat că o va respecta înainte să ştie verdictul"a spus Ponta.

Victor Ponta a precizat că nu poate spune mai mult despre înlocuitorul lui Diaconu pentru că trebuie să se consulte în prealabil cu liderul PNL, Crin Antonescu.

"Am vorbit şedinţa trecută de Guvern, ştia foarte bine care sunt consecinţele. Decizia instanţei trebuie să o respecte", a spus Ponta.

Premierul spune căDiaconu şi soţia sa sunt cunoscuţi de toată lumea din postura de actori şi a precizat că legea a fost mai dură, uneori, cu nişte oameni care merită admiraţie, nu umilinţe de acest gen.

UPDATE, ora 15.45: În cazul lui Mircea Diaconu, actual ministru al Culturii, procurorii au constatat cinci infracţiuni de conflict de interes, comise de actor în calitate de director de teatru pentru a-şi favoriza soţia, Diana Lupescu, actriţă, regizoare şi scenografă la Teatrului "C. I. Nottara" din Bucureşti.

Mircea Diaconu a pierdut procesul cu ANI. Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis, marţi, că Mircea Diaconu se face vinovat de acuzaţia de incompatibilitate adusă de Agenţia Naţională de Integritate. Diaconu a anunţat luni că se va retrage din Guvern în cazul în care va pierde procesul.

Vom reveni cu amănunte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-16

TAGURI: mircea diaconu, incompatibil

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova