2017-01-22 18:26


Mircea Dinescu: Singurul rege pe care îl admiră Băsescu e regele Cioabă

 |  13:27
Mircea Dinescu: Singurul rege pe care îl admiră Băsescu e regele Cioabă
Mircea Dinescu a declarat, joi, referitor ladeclaraţiile lui Traian Băsescu legate de Regele Mihai, că singurul rege pecare preşedintele îl admiră este regele Cioabă şi nu este prima dată când şefulstatului dă dovadă de un analfabetism politic cras.

"Eclar că (Băsescu, n.r.) a lipsit de la lecţiile de istorie. Nici măcarcomuniştii nu îndrăzneau să spună că actul Regelui Mihai a fost detrădare", a spus Mircea Dinescu.

Pe dealtă parte, a remarcat Dinescu, "ăsta e Băsescu, el se uită la deseneanimate, a recunoscut că nu citeşte".

"Singurulrege pe care îl admiră el e regele Cioabă şi mai e ăla, Mondialu', cu careţopăie. Pe mine nu mă miră. Asta crede Băsescu. E un personaj jalnic", amai spus Dinescu.

"Totcontinuăm să considerăm că abdicarea regelui a fost un mare act patriotic. Nu.A fost un act de trădare a interesului naţional al României. Din partearegelui. Acesta este punctul meu de vedere", a spus Băsescu.

"Vedeţi,noi încă nu ne aşezăm corect valorile. Spre exemplu, pentru noi toţi şi pentruistorie, Antonescu rămâne responsabil de Holocaust împotriva evreilor şi aţiganilor, ducerea lor în Transnistria, nu ştiu ce. Nimeni nu spune că statulromân avea un şef de stat atunci. Ăsta (mareşalul Antonescu, n.r.) era doarprim-ministru atunci. Unora le dăm averi, iar pe alţii îi considerăm criminalide război - şeful de stat şi prim-ministru. Doar pentru că unul a fost slugă laruşi şi a lăsat ţara prin abdicare îl iertăm, de toate păcatele?", acomentat Băsescu.

Întrebatdacă nu i s-a reproşat în întâlnirile cu Regele Mihai apropierea faţă deprinţul Paul, preşedintele a spus că relaţia cu acesta a fost pentru a probafaptul că nu are probleme în ceea ce priveşte Casa Regală. "Eu am făcut ungest să probez că nu am nimic cu Casa Regală, pentru că Paul e parte a CaseiRegale", a spus preşedintele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-04-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image