2017-01-24 07:14


Mironescu, demis din funcţia de secretar general al MAI

 |  14:31
Mironescu, demis din funcţia de secretar general al MAI
Ministrul de Interne, Traian Igaş, a anunţatluni la prânz că l-a demis din funcţia de secretar general al MAI pe LaurenţiuMironescu, în urma implicării acestuia în fraudele din Portul Constanţa.Ministrul Traian Igaş a anunţat demiterea lui Laurenţiu Mironescu după ce afost la sediul Guvernului, pentru a discuta cu premierul Emil Boc.

Potrivit unui comunicat de presă al MAI,ministrul Administraţiei şi Internelor i-a înaintat luni primului ministru EmilBoc "propunerea de încetare a exercitării cu caracter temporar a funcţieide secretar general al MAI de către Laurenţiu Mironescu".

Propunereaa fost acceptată de premier, precizează sursa citată.

LaurenţiuMironescu (43 de ani) are o carieră îndelungată în transporturi navale, elfiind ofiţer maritim, apoi comandant de cursă lungă şi, ulterior, inspector despecialitate.

TraianIgaş a spus, luni dimineaţă, că nu a ştiut despre ancheta Direcţiei NaţionaleAnticorupţie (DNA) în cazul în care este implicat şi Laurenţiu Mironescu şi cănu se poate pronunţa, însă, din câte a sesizat, este vorba despre perioadaanterioară numirii lui în funcţia de la MAI.

MinistrulInternelor a precizat că aşteaptă să vadă cum se finalizează cercetările înacest caz, urmând, după ce va fi analizat cazul, să fie luată o decizie.

Întrebatcum comentează din punct de vedere al partidului această situaţie, ministrulTraian Igaş a răspuns: "Discutăm".

Ulterior,Igaş a fost chemat la sediul Guvernului, unde a discutat aproximativ o oră cupremierul Emil Boc.

SenatorulPDL Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, numit în funcţia de secretar generalîn 5 ianuarie 2011, sunt suspectaţi într-un caz de evaziune fiscală cu produseaduse în Portul Constanţa, cercetarea fiind începută de Parchetul Capitalei şideclinată DNA din cauza prejudiciului, care în două luni a atins un milion deeuro, potrivit unor surse judiciare.

Fostulsecretar general al MAI Laurenţiu Mironescu, fost deputat PDL în perioada2004-2008, cu o carieră îndelungată în transporturi navale, are cinci terenuri,la Constanţa, Eforie, Ovidiu şi în judeţul Prahova, precum şi un apartament înBucureşti şi patru case în Constanţa şi Prahova.

Dinseptembrie 1999 şi până în martie 2001, Mironescu a fost director executiv şipreşedinte al Consiliului de Administraţie la Administraţia Porturilor MaritimeConstanţa.

În2003, Mironescu a devenit membru al Partidului Democrat în organizaţiamunicipală Constanţa. În 2004, el a fost ales consilier local la Constanţa, dinpartea PD, iar la alegerile generale din 2004 a devenit deputat PD, postdeţinut până în 2008.

În2005 a fost ales preşedinte al organizaţiei municipale Constanţa a PD, iar în2007 a devenit liderul filialei PDL, pe care a condus-o până în 2008.

Înperioada ianuarie 2009 - ianuarie 2010 a fost director coordonator de programela Centrul de Perfecţionare al Marinei Civile al Ministerului Transporturilor(CERONAV).

În15 mai 2010, el a fost ales preşedinte al Ligii Navale Române.

În5 ianuarie 2011, Laurenţiu Mironescu, care în prezent este simplu membru alPDL, a fost numit secretar general al Ministerului Administraţiei şiInternelor.

Ela absolvit Institutul de Marină "Mircea cel Bătrân" la Constanţa,având un masterat în management maritim şi portuar la Universitatea Antwerp dinBelgia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-02-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image