2017-01-19 11:08

ULTIMA ORA


Mişcarea 'Ocupaţi Wall Street' a protestat în faţa Congresului SUA

 |  08:32
Mişcarea 'Ocupaţi Wall Street' a protestat în faţa Congresului SUA

Militanții mişcării 'Ocupaţi Wall Street' au organizat marţi o acţiune de protest în faţa sediului Congresului SUA şi a oficiilor grupurilor de lobby. Potrivit unei estimări a poliţiei, la acţiune au participat câteva zeci de persoane.

Pentru că un manifestant încercase să pătrundă în biroul unei deputate a Camerei Reprezentanţilor din partea Partidului Republican, Vicky Hartzler, a cărei formaţiune politică se opune iniţiativelor preşedintelui Barack Obama privind combaterea şomajului, a fost arestat.

'Urmărim situaţia în întreaga zonă a Capitoliului' - a afirmat o purtătoare de cuvânt a poliţiei.

'Le respectăm dreptul la opinie. Reprezentanţii Congresului înţeleg dorinţa americanilor de a se face auziţi de guvernanţi şi de a participa împreună cu aceştia la crearea unui mediu favorabil creşterii locurilor de muncă', a precizat purtătoarea de cuvânt a unuia din parlamentari.  Protestând împotriva inegalităţilor economice şi sociale, precum și faţă de faptul că marile corporaţii şi băncile din SUA deţin prea multă putere şi bani, mai multe grupuri de participanţi au anunţat că în cursul săptămânii vor desfăşura alte câteva acţiuni sub sloganul 'Take Back the Capitol', potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-12

TAGURI: Wall_Street, proteste, CongresComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image