2017-01-21 17:37

ULTIMA ORA


Mişcările navelor de război occidentale în Mediterana, în direcţia Libiei

 |  13:30
Mişcările navelor de război occidentale în Mediterana, în direcţia Libiei

Nave de război trimise de mai multe ţărioccidentale se îndreptau miercuri către Libia, care se confruntă, de la 15februarie, cu o revoltă contra regimului colonelului Muammar Kadhafi, relateazăAFP, care prezintă situaţia acestor nave.

STATELEUNITE

Douănave de război americane, nava de asalt amfibie portelicopter USS Kearsarge şinava de susţinere USS Ponce, au intrat în Canalul Suez şi se îndreaptă cătreLibia.

Aproximativ 800 de puşcaşi marini se află la bord, iar acestoraurmează să li se alăture alţi 400 de puşcaşi marini, care vor "furnizacapacitatea (necesară) ducerii la bun sfârşit a unor evacuări de urgenţă şioperaţiuni umanitare", în caz de nevoie, potrivit secretarului Apărării,Robert Gates.

Undistrugător lansator de rachete, USS Barry, a trecut, de asemenea, prin CanalulSuez şi se află, în prezent, în Mediterana, potrivit Marinei americane.

MAREABRITANIE

Plecatădin Gibraltar, fregata HMS Westminster a Marinei britanice va înlocui fregataHMS York, care a distribuit material medical, furnizat de Suedia, la Benghazi,al doilea cel mai important oraş din ţară, aflat sub controlul opoziţiei.

HMSWestminster este o fregată de tip 23, transportând, în general, elicoptere detip MK 8 Lynx, lansatoare de rachete, torpile şi arme cu rază scurtă şi lungăde acţiune.

Fregata"a îmbarcat, pe lângă materialul obişnuit, material medical, pături şicearşafuri", a anunţat un purtător de cuvânt al armatei, la Gibraltar.

CANADA

Plecatăde la Halifax, în Noua Scoţie, fregata canadiană Charlottetown, la bordulcăreia se află 240 de oameni şi un elicopter, urmează să ajungă la destinaţieîn şase-şapte zile.

Nicimisiunea sa şi nici durata acesteia nu au fost definite în mod precis. Potrivitpremierului Stephen Harper, nava urmează să ia parte la operaţiunile deevacuare canadiene şi internaţionale, deja în curs, în Libia.

FRANŢA

Parisula hotărât să trimită portelicopterul Mistral, al doilea tip de navă al Marineifranceze ca mărime, pentru a participa la evacuarea muncitorilor egipteni,împiedicaţi să plece în ţara lor, în cadrul măsurilor hotărâte de UniuneaEuropeană (UE), a anunţat miercuri Ministerul Apărării.

Portelicopterulşi fregata care-l însoţeşte ar putea îmbarca "aproximativ 800 depersoane", potrivit colonelului Thierry Burkhard, purtătorul de cuvânt alStatului Major.

ITALIA

Maimulte nave urmează să părăsească Italia "în 24 sau 48 de ore", a anunţatministrul italian al Afacerilor Externe, Franco Frattini. El a dat asigurări căItalia va trimite, la Benghazi, o navă cu ajutoare umanitare, "imediat cecondiţiile de securitate vor permite acest lucru".

COREEADE SUD

Onavă de război sud-coreeană, Choi Young, care efectua o misiune de patrulare înlargul coastelor Somaliei, a fost direcţionată spre Libia, pentru a ajuta laevacuare, unde urma să ajungă în noaptea de miercuri spre joi, potrivitMinisterului Apărării.

CHINA

Beijingula anunţat că a evacuat, deja, aproape 36.000 de chinezi care munceau în Libiaşi peste 2.000 de persoane originare din alte ţări, în cadrul unei operaţuni deo amploare inedită pentru China.

Înultimele zile, presa chineză oficială a acordat spaţii ample"succesului" importantei operaţiuni navale, terestre şi aeriene înfavoarea numeroşilor muncitori chinezi, blocaţi în Libia din cauza insurecţieipopulare contra colonelului Muammar Kadhafi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-02-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image