2017-01-21 19:36

ULTIMA ORA


Miting cu 50.000 de oameni în Capitală pe 16 martie, în ziua votului moţiunii

 |  17:11
Miting cu 50.000 de oameni în Capitală pe 16 martie, în ziua votului moţiunii

Cele cinci confederaţii sindicale organizeazăîn Capitală, în 16 martie, un miting la care estimează că vor participa 50.000de persoane, sindicaliştii invitând la protest toţi cetăţenii nemulţumiţi delocul de muncă întrucât Codul Muncii asumat de Guvern îi va afecta pe toţiangajaţii.

Sindicaliştispun că dacă în urma mitingului din 16 martie nu vor fi rezolvate cererile lorvor face grevă generală pentru care strâng semnături până pe 14 martie.

PreşedinteleBNS, Dumitru Costin, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că Guvernul agăsit singura soluţie la îndemână pentru a pedepsi cetăţenii României prinCodul Muncii, piaţa muncii pe care guvernul o vede extrem de flexibilă fiind încontinuare depopulată după intrarea în vigoare a acestei noi reglementări.

"Cele200.000 de locuri de muncă anunţate de guvern le vor viza pe cele ocupate pesalariul minim care deja există şi nimeni nu le ocupă", a spus Costin.

Înopinia lui Costin, Parlamentul s-a transformat într-o anexă a Executivului,parlamentarii neavând "nici măcar decenţa de a citi argumentele"privind Codul Muncii puse la dispoziţie de sindicalişti.

LiderulBNS a precizat că în 17 martie, după miting, liderii celor cinci confederaţiivor stabili următorul pas. El a făcut apel la toţi lucrătorii din Românianemulţumiţi de angajatorul lor să vină în Piaţa Constituţiei miercuri.

"Dacăanul trecut v-a fost frică să ieşiţi în stradă, acum nu mai aveţi nimic depierdut", a spus Costin.

PreşedinteleCartel Alfa, Bogdan Hossu, a dat detalii organizatorice despre mitingul din 16martie, precizând că intrarea în Bucureşti se va face prin şase puncte, întreorele 09.00 - 12.00, iar mitingul se va desfăşura în intervalul 12.00 - 18.00.

Hosua spus că protestatarii vor aduce ouă de mărimea XXL şi că pregătesc o surprizăîn legătură cu pietrele despre care vorbeau în urmă cu câteva săptămâni.

"Chemămtoţi cetăţenii nemulţumiţi în stradă pentru a nu deveni sclavi ai angajatoruluifie că acesta este statul sau persoană privată. Actualul Cod al Muncii transformălucrătorii în structuri dependente în totalitate de angajatori. Sperăm ca lumeasă vină miercuri în stradă, să încerce să sensibilizeze parlamentarii care vorvota moţiunea", a spus Hossu.

LiderulCartel Alfa a dat câteva exemple privind perioada de probă sau duratacontractelor determinate care au fost propuse de sindicate şi acceptate depatronate, dar neacceptate de Guvern.

PreşedinteleCSDR, Iacob Baciu, a subliniat faptul că modificările aduse la Codul Munciivizează direct salariatul care va rămâne la discreţia angajatorului. "Vomavea numai zilieri, nu vom mai discuta despre profesii, ci despre muncitori.Statul român nu respectă Constituţia", a spus Baciu.

LiderulCSDR a făcut referire la miile de accidente de muncă produse anual, multe dintreele mortale, spunând că în următorii 10 ani forţa de muncă va fi decimată,deoarece este exploatată şi nu se asigură condiţiile necesare.

PreşedinteleCNSLR Frăţia, Marius Petcu, le-a atras atenţia tuturor cetăţenilor că trebuiesă înţeleagă pericolul viitor.

"Dacănu înţeleg pericolul pentru viitorul lor, românii ori nu pricep mesajul nostruori nu există o cultură a protestului", a spus Petcu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image