2017-01-18 22:32

ULTIMA ORA


Miting cu 8.000 de sindicalişti în Piaţa Constituţiei. Un protestatar a fost dus la spital

 |  14:59
Miting cu 8.000 de sindicalişti în Piaţa Constituţiei. Un protestatar a fost dus la spital

Aproximativ8.000 de sindicalişti protestează în Piaţa Constituţiei, unde la ora 12.00 aînceput mitingul faţă de modificările aduse de Guvern la Codul Muncii şi asumateprin angajarea răspunderii.

14:06 - Liderii sindicali le spun protestatarilorcă singura soluţie este greva generală

Lideriiconfederaţiilor sindicale le-au spus protestatarilor din Piaţa Constituţiei căsingura soluţie pentru a scăpa de "Guvernul incompetent" este grevagenerală, iar pentru a învinge în lupta împotriva Cabinetului Boc trebuie săfie solidari.

PreşedinteleCNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a spus, de la tribuna din Piaţa Constituţiei, căsindicatele sunt singurele care fac opoziţie adevărată, iar singura soluţiepentru îndepărtarea Cabinetului Boc este greva generală.

"Numai putem învinge decât cu singura armă pe care o avem. Solidaritate!", amai spus Petcu.

Ela adăugat că bucureştenii ar trebui să vină la protest şi să îşi ia revanşa."Am aşteptat momentul acesta, pentru ca bucureştenii să îşi ia revanşa, sănu mai stea la TV. Ruşine! Şi mai ruşine ar trebui să le fie celor din spatelenostru, parlamentarii", a mai spus Petcu.

Şivicepreşedintele "Cartel Alfa" Liviu Apostoiu le-a spusprotestatarilor că trebuie să facă toţi grevă generală, pentru că altfel nu maiscapă de actualii guvernanţi.

Eli-a atenţionat pe sindicalişti să aibă grijă "să nu calce pe Boc, pentrucă a spus că vine în Piaţă".

LiderulSindicatului Forţa Legii, Ringo Dămureanu, le-a cerut protestatarilor săpăstreze un moment de reculegere pentru doi foşti români, Băsescu şi Boc."Nu vă fie frică, şi Băsescu pică", le-a spus Dămureanu.

Larândul său, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Industria Alimentară,Dragoş Frumosu, le-a spus protestatarilor că a venit vremea să termine cuBăsescu, Boc şi "toate Elenele din istoria României".

"Ştiţiunde l-a găsit Băsescu pe Boc? Într-un ou kinder. Era surpriza neplăcută",le-a mai spus Dragoş Frumosu protestatarilor din Piaţa Constituţiei.

Mesajeleliderilor sindicali sunt primite cu urale de protestatari, care strigă"Grevă generala", "Pe ei, pe ei, pe ei, pe mama lor!".

Secretarulgeneral adjunct al Confederaţiei Europene a Sindicatelor a spus că a venit laprotestul din Bucureşti pentru a aduce suportul sindicatelor europene în luptasindicaliştilor români cu Guvernul.

"Acum,că sunteţi în UE, guvernul vostru face tocmai pe dos. Astăzi suntem cu toţiiromâni", le-a transmis secretarul general adjunct al ConfederaţieiEuropene a Sindicatelor participanţilor la protestul din Piaţa Constituţiei.

13:33 - Un protestatar a fost dus al SpitalulUniversitar de Urgenţă

Unprotestatar a fost dus al Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti, dupăce i s-a făcut rău, medicii de la punctul de prim ajutor din Piaţa Constituţieiconstatând că are o lipotimie, dar şi că ar fi băut.

Bărbatula fost adus la punctul de prim ajutor după ce a căzut în Piaţa Constituţiei, lamitingul sindicaliştilor.

Potrivitmedicilor, bărbatului i s-a făcut rău şi din cauza căldurii, dar şi pentru căacesta ar fi consumat alcool. În Capitală sunt aproximativ 20 de grade Celsius.

Altedouă persoane au venit la punctul de prim ajutor spunând că se simt rău,acestea primind îngrijiri de la echipajul medical aflat în Piaţa Constituţiei.

Aproximativ8.000 de sindicalişti participă la mitingul din Piaţa Constituţiei, potrivitjandarmilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image